facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Упражнение

Упражнението известно като „Обръщане" не само подобрява вашето зрение, но и намалява или напълно премахва болезнените усещания, чувството за дискомфорт и умора.
• Застанете, като разкрачите стъпалата на краката на широчина около 30 см едно от друго и се обърнете с лице към една от стените в стаята.
• Отделете лявата пета леко от пода, обръщайки едновременно раменете, главата и очите на дясно дотогава, докато линията на раменете не стане перпендикулярна на стената, към която бяхте обърнати с лице.
• Сега, отпускайки лявата пета на пода и повдигайки дясната от пода, обръщайте тялото наляво.
• Редувайте последователно погледите ту към лявата стена, ту към дясната, обръщайки внимание на това, главата и очите да се движат заедно с раменете.
Когато обръщанията се правят леко, непрекъснато, без усилие и без да се обръща каквото и да е внимание на движещите се обекти, вие скоро ще забележите, че напрежението на мускулите и нервите намалява. (Помнете, обаче, че колкото по-кратки, с течение на времето, успявате да направите тези обръщания, толкова по-голям ще бъде вашият напредък.)

gl15
Неподвижните обекти се движат с различни скорости. Тези, които се намират почти точно пред вас, ще изглеждат движещи се със скоростта на експрес и трябва да бъдат силно размазани. Много е важно да не се правят никакви опити да се видят ясно обектите, които в момента на обръщанията изглеждат на човек носещи се стремително край него.
Обръщанията са призвани да помагат, преди всичко, на хора, страдащи от напрежение на очите по време на сън.
Правейки ги по 50 и повече пъти непосредствено преди сън и веднага след събуждане сутрин, вие ще се избавите или забележимо ще намалите напрежението на очите по време на сън.

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38