facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Упражнение

Когато зрението е нормално, психиката винаги се намира в идеално състояние на покой. Когато споменът е идеален, психиката също се намира в покой.
Следователно, използвайки спомена, може да се подобри зрението. Всичко, което смятате, че е приятно за припомняне, дава почивка на психиката.
• За тренировка е по- удобно да си припомните някакъв малък черен обект от типа на точка или буква от дребния шрифт.
• За да акцентирате върху спомена, затворете очи и ги покрийте с дланите на ръцете. Според степента на натренираност, след време ще стане възможно да го правите и с отворени очи.

gl19
• Когато успеете със затворени очи покрити с длани, съвършенно ясно да си спомните някаква буква от дребния шрифт, тя ще ви се стори такава, каквато е, ако я виждате реално. В съзнанието си ще я виждате извършваща леки движения, имаща открити части, които са по-бели отколкото останалия фон.
• Ако не можете да си я спомните такава, то съзнателно премествайте погледа си от единия край на тази буква към другия и съзнателно си представяйте, че отворените части на буквата са по-бели от останалия фон.
• Когато правите това, ще ви се стори, че буквата се движи в посока, противоположна на въобръжаемото движение на очите. По този начин вие ще може да си спомняте тази буква неопределено дълго.
Ежедневното четене на малки познати букви от най-голямата дистанция, от която те могат да бъдат видяни, дава почивка на очите. Това е така, защото окото винаги се отпуска до известна степен, гледайки познати обекти.

gl10

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38