facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Шунгитът - най-целебният камък на Земята


Той предпазва от електромагнитните полета, които създават около нас различни електроуреди - печки,

телевизори, монитори, мобилни телефони, както и от влиянието на геопатогенни зони. Използва се за пречистване на водата и оточните води, в медицината и в строителството. Водата, в която е престоял минералът стимулира имунитета, лекува алергии, захарен диабет, пародонтоза, кожни заболявания, ускорява зарастването на рани, изгаряния, помага при стоматит, опадане на косата, козметични дефекти. Ефикасна е и при дерматологични и алергични заболявания, тъй като намалява нивото на хистамина в кръвта. Шунгитовите настойки се използват за премахване на сърбежи от ухапване от насекоми, за подобряване състоянието на кожата.
Засега единственото находище на този минерал е в Карелия (Русия). И само в него се съдържат фулерени. Те са неотдавна открита форма на съществуване на въглерода, открита през 1985 от американски химици. Фулерените придават на камъка бактерицидни и лечебни свойства. С това се обяснява целебната сила на водите, бликащи от шунгитови пластове.

Как да приготвим лечебна вода

Шунгитовата вода лекува болести на храносмилателните органи, костно-мускулната система, нервната система, пикочно-половата система и болести на кръвообръщението. Тя действа оздравително и подмладяващо върху организма. Лицето се изчиства от бръчки, отстранява раздразнение, сърбежи и обриви. 100 г от рудата се поставят в 1 л вода. След половин час водата придобива антибактериални свойства, а след 3 денонощия притежава и всички лечебни качества. Престоялата вода се отлива в друг съд, а съдът с шунгит се допълва с нова вода. Настойката се пие, а може да се използва и за готвене.

Пластина от шунгит компенсира вредното
въздействие на мобилните телефони

Невероятната руда убива и поглъща всичко вредно за хората и живите същества, а всичко полезно концентрира и възстановява. Човешкото биополе е с електромагнитен произход. Излъчването на мобилния телефон, който работи в диапазона на радиочестотите, потиска биополето ни и има неблагоприятно въздействие върху човешкия организъм според много учени. Шунгитовата пластина успява да компенсира и вредното въздействие на радиовълните, които се излъчват постоянно за връзка с базовите станции, дори когато няма телефонно повикване. Пластината ни защитава при телефонен разговор, по време на съприкосновение на телефона и ухото ни. Закрепва се на обратната страна на телефона или на калъфа и осигурява 95% защита от излъчванията.

products 2375 11915304621308422338 217450743 1

Пирамида предпазва от сърдечно-съдови,
онкологични заболявания

Доказано е, че шунгитова пирамида, миниатюрен модел на Хеопсовата пирамида, неутрализира болестотворните зони и има благотворно въздействие върху здравето на хората. Изследвания на учени показват, че геопатогенните и електромагнитните излъчвания предизвикват сърдечно-съдови и до 60 % от онкологичните заболявания. Пирамидата защитава хората от отрицателното енергийно или патологично въздействие, което може да доведе до рязко отслабване на организма на човека и до разболяване. Добре е пирамидата да се държи в дома, в училище, в болници, в санаториуми и в автомобили. Полезна е за всякакви ситуации.
Та не бива да се слага върху главата или да се насочва върхът й към болни места. Добре е да се постави там, където прекарвате най-много време през деня. Може да я сложите до леглото, не по-далеч от 50 см. Най-добре е да я разположите между вас и източника на излъчването - микровълнова печка, компютър, телевизор. За да действа ефективно, шунгитовата пирамида трябва да се постави така, че две от страните на основата й да са успоредни на линията север - юг, която се определя с компас. Имайте предвид, че в панелните апартаменти, където е силно въздействието на металните конструкции (в тухлените къщи този ефект е по-слаб), стрелката на компаса най-вероятно ще се отклонява малко от правилната посока. Веднъж на две-три седмици е препоръчително пирамидата да се изнася на чист въздух, за не по-малко от час, за да се изчистят и възстановят защитните й свойства.

55452a0628f487faac95b2c63ebe40e6

Масаж с шунгитов чакъл нормализира съня
и укрепва имунната система

Освен пирамиди и телефонни пластини на пазара се предлага и комплект за масаж, който съдържа чакъл от шунгит. С него се прави масаж на стъпалата, където са разположени биологично активни точки на всички органи. Масажът действа профилактично на много заболявания на опорно-двигателния апарат и нервната система. За да се направи необходимата смес за масаж, шунгитовият комплект се изсипва в недълбок, широк съд (леген, табла) на равен слой. Стъпва се с боси крака и се масажират стъпалата 5-10 минути. Постепенно продължителността на процедурата може да се удължава според чувствителността на краката. За възрастни и болни хора се препоръчва да го правят в седнало положение. Тогава масажът може да продължи по-дълго. Добре е да се следи кръвното налягане. Ако няма особени колебания, това означава, че процедурата е избрана правилно. След това шунгитовият остатък се отмива с топла вода. Още след първия масаж се наблюдава подобряване на самочувствието, нормализиране на съня. Изчезват болки в ставите и мускулите на краката, в гръбначния стълб, намалява нервната превъзбуда, нормализира се кръвообръщението, а имунната система укрепва. Аналогично може да се прави масаж на дланите.

автор Драгомира ИВАНОВА

 

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38