facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Коронавирусът ще ни спаси от мащабна катастрофа!


Има няколко гледни точки, които предизвикат спор дори между специалистите - дали коронавирусът има изкуствен или естествен произход? Дали, обаче, това на този етап е толкова важно? Нека с това се занимават професионалистите. По - добре е ние, обикновените хора, да разберем какво да направим, което е реално по нашите сили, независимо какъв произход и каква структура има спорния вирус. Сега вече казват, че вирусът мутира и в Италия не е същият, който е бил в Китай, а в Германия не е същият, който е в Италия. Истината е някъде там. Но, как ние реагираме на тази ситуация зависи изключително от нас. Варианти различни: като жертва? като паникьор? като следовател, който търси престьпник? Има и още много други недостойни позиции.

Или като ОСЪЗНАТА АДЕКВАТНА ЛИЧНОСТ, която умее да мисли, наблюдава, прави изводи и ако трябва може временно да ограничи себе си за своето и общото БЛАГО!  

iu 13

Достатъчен ли е аргументът да стоим вкъщи само, за да не прегрее системата на здравеопазването, която никъде по света не е готова да приеме толкова болни хора, болни от вируса, от страх или има и нещо друго? Дали има смисъл да губим време за разследване на непонятни ситуации?

Да стоим вкъщи така или иначе е доброволно принудителна жертва заради другите, (възрастни, болници, лекари и т.н.) за да не разпространяваме епидемията.

Но, абсолютно сигурно може да кажем, че преди всичко тази жертва е заради самите нас и децата ни. Защото коронавирусът по странен начин има уникален ефект, който ще помогне, за да може поне още 100 години човечеството да живее БЕЗ КАТОСТРОФИ и да не бъдем унищожени като вид на планетата Земя.

Защото ЗЕМЯТА  е ДОМ за всички нас, независимо от възраст, религия, граници, пол и интереси.

ДОМ, който сега показва, че е дошло време, за да му помогнем да възстанови себе си. Ние не управляваме нищо на тази планета. Един малък вирус и цялото човечество е в карантина.

yanickij

 „Необходимо е да се разбере, че Земята е жив организъм, значително превъзхождащ ни по своята интелигентност и възможности“, пише акад. И. Н. Яницки. - Тя търпи насилие дълго време.

Пред очите ни търпението й избухва. Въпросната грешка възникна много отдавна. Преди две хиляди години, когато се появи антропоцентризмът - такава представа за света, когато всичко наоколо - Земята, Луната, Слънцето и звездите беше дадено на човек за неразделна употреба и той може да направи всичко с тях. Озовахме се в много удобни условия като протеже на Бог на Земята, от което изобщо не се изисква нищо - просто го вземате.

Именно това отношение към света веднъж доведе до мащабна катастрофа, наречена от историята Големия потоп. Мисля, че сега той наистина ни заплашва.

И ето защо: всички катаклизми, с които природата ни „наказва“, са провокирани от неразумна човешка дейност. Просто произшествията: наводнения, пожари, аварии на танкери, катастрофи на самолети или космически кораби - всичко това може да се обясни с геомагнитни смущения на родната планета. И те се случват не просто така, а в зависимост от поведението ни.

"Или променяме мнението си и се отказваме от атеистичната и технократична ерес, или следващата цивилизация ще се чуди: някой живял ли е на Земята преди нея? “ -
академик И. Н. Яницки

Академик И. Н. Яницки, ръководител на Центъра за инструментални наблюдения на околната среда и геофизичните прогнози на Руската федерация, твърди, че Земята е свръхинтелигентно създание с ум, който е много по - превъзходен от нашия.

Във всичките си трудове този учен, ни води до извода, че Земята е рационално същество, в сравнение с което хората могат да бъдат приравнени с малки микроорганизми, същите които за нас са бактериите и микробите.

Както ние внимателно защитаваме полезните за нас клетки на имунната система, чревната микрофлора, а от друга страна искаме да се отървем от микробите и вирусите, като опасни и вредни за нас, така и "Земята внимателно запазва хората, които живеят в хармония с нея. Но, тя реагира остро на агресивните действия на неразвитите човешки общества."(мат. от руския печат)

Ако сега, независимо от това какъв е произхода на този вирус, ние попречим на планетата  да почисти себе си, то думите на академик И. Н. Яницки - "Следващата цивилизация ще се чуди: някой живял ли е на Земята преди нея?"  може да станат пророчески.

А, сега нека да погледнем реалните ФАКТИ, които вече се ВИЖДАТ:

Китай

Замърсеност на въздуха преди и след епидемията

kitaypredisled

Италия

Замърсеност на въздуха преди и след епидемията

Italiya

Освен това, карантината в Италия връща на местното население риби и лебеди в каналите. Те бяха изгонени от човека, който замърси до такава степен естествената им среда, че те не можеха повече да живеят там. Връщат се и делфините - тези интелигентни същества, които ние все още не можем да изучим и разберем докрай. Дали действията им са провокирани само от чистата вода или знаят повече от нас?

Хората радостно споделят снимки и видеа в социалните мрежи. 

620x8

veneciya italiya

veneciya italiya lebedi kanal

Ще продължим да наблюдаваме как се държи Земята и какво още ще възстанови по време на карантината, защото почистването върви навсякъде на планетата. Самолетите временно не летят, производствата временно затварят, колите по пътищата са все по - малко, нещата които замърсяват планетата временно са спряни и може би това става, за се възстанови нашият общ дом.

 И нека да се държим по - скромно, защото ние само сме съжители заедно с другите форми и видове, които живеят на прекрасната ни планета.

Няма значение дали вирусът е измислен или не, тъй като след такава планетарна карантина, за която носи отговорност всеки от нас, е сигурно че НЯМА да има КАТАСТРОФА! 

 

автор Моника Балаян

Очаквайте продължение на тази статия!

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38