facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Италиански учител публикува домашно за лятото и впечатли света


    Италианският учител Чезаре Ката от училище Polo Scolastico Paritario Don Bosco в град Фермо, дал на своите ученици домашни задачи за лятото от 15 точки.

Те взривиха мрежата и показаха какво значи да си обичаш работата.
Домашното вече е преведено на много езици, защото универсалните задачи всъщност са необходими и за възрастните.

    CHezare Kato 625x319
1. Разхождайте се сутрин по брега на морето сами. Гледайте слънчевите лъчи във водата и мислете за това, което ви прави щастливи.

2. Старайте се да използвате новите думи, които научихме тази година. Колкото повече можете да се изразявате, толкова по – интересно ще можете да мислите и това ще ви прави свободни.

3. Четете! Много, колкото можете. Но, не защото сте длъжни. Четете, защото лятото вдъхновява за мечти и приключения, а четенето е като полет. Четете, защото това е най – хубавата форма на бунта! / За съвет какво да четете, елате при мен. /

4. Избягвайте всичко, което носи негативизъм и душевна пустота /предмети, ситуации, хора/. Търсете вдъхновения и приятели, които ви обогатяват, които ви разбират и ценят такива, каквито сте.

5. Ако почуствате тъга и страх, не се притеснявайте. Лятото, както всяко прекрасно нещо в живота може да ви обърка. Водете си дневник и описвайте как се чувствате. През есента, ако искате, заедно ще го прочетем.

                   765r
6. Танцувайте и не се стеснявайте. Навсякъде, където ви е удобно – на дансинга или сами във вашата стая. Лятото – това е танц и е глупаво да не участвате в него.

7. Поне веднъж посрещнете изгрева. Стойте мълчаливо и дишайте дълбоко. Затворете очи и почувствайте благодарността.

8. Спортувайте, много спортувайте!

9. Ако срещнете някой, който ви харесва, кажете го на нея или на него. Направете го красиво и убедително, така както само вие можете. Не се страхувайте, че няма да ви разберат. Ако нищо не се случи – значи това не е вашата съдба. А, ако ви отговорят, ще изживеете заедно лято 2015 и това ще бъде вашето златно време. /В случай на неуспех, върнете се към точка 8./

    mnvb1
10. Препрочитайте конспектите на нашите уроци. Сравнете това, което сме учили с това, което се случва в живота ви.

11. Бъдете щастливи като слънчевите лъчи и свободни и неудържими като морето.

12. Моля ви, не се карайте! Бъдете вежливи и добри.

13. Гледайте хубави филми с дълбоки емоционални диалози /ако можете, на английски/. Така ще подобрите знанията си по езика и ще се научите да чувствате и да мечтаете. Нека филмът да не свършва за вас с финалните надписи, преживявайте го отново и отново, включвайте го във вашия опит от това лято.

14. Лятото – това е магия. В искрящите от слънчева светлина утрини и в топлите летни вечери мечтайте за това какъв може и трябва да бъде живота. Направете всичко, което зависи от вас, за да не се предавате по пътя към мечтите.

15. Бъдете добри!

                                           oiu5

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38