facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Какво символизира Коледната елха


Какъв смисъл влагаме във вечно зеленото дръвче, в украсата и цветовете по Коледа

Коледната елха се е превърнала в символ на духа на Коледа.

Тя е израз на нашата признателност за раждането на Исус. Един красив начин да си припомним и по-дълбоко да осъзнаем какво означава идването на Исус в нашия свят.
Цялата елха и нейната украса внушават, че Вселената е свидетел на инкарнацията - чудотворният акт, при който свещеният Дух приема човешки образ.

Вечно зелените дървета символизират вечно горящия огън на живота. Зеленият цвят означава силата на живота през годината. А острият връх, насочен към небето символизира посоката на човешката мисъл - нагоре. Венецът символизира вечната природа на любовта. Истинската любов е нескончаема. Любовта е един непрекъсващ кръг на привързаност. Червеният цвят по Коледа ни напомня за огъня на Духа.

elha
Топките, които украсяват елхата, са като планетите, а звездата, която се грее от върха, е пътеводната Витлеемска звезда, показала пътя на тримата мъдреци при раждането на Исус Христос.

jesus-birth
Светлините на коледната елха също имат по-дълбок смисъл. Първоначално са използвали свещи, предназначени да символизират Христос, особено любовта му към нас и най-хубавия му дар за нас - живота. Свещта дава светлина и топлина, като използва това, от което е направена – восъка си. Също като нея и Исус ни дава живота си, за да можем да намерим божествената светлина. И когато я открием за себе си, с помощта на силата на Светия Дух да я дадем и на другите.

Weihnachtspost 1

Всъщност Коледа е празник на любовта, в който си даряваме един на друг подаръци, също както и Исус ни е дарил живота си.

Ние сами решаваме дали нашата коледна елха отбелязва раждането на Христос или просто утвърждава езическия празник на зимното слънцестоене.

Какво е за вас красотата на коледната елха?

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

 

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38