facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Как се справят със стреса в различните страни


В Китай всичко се свежда до една дума – СЪН!

kit str 002

Местната традиция звучи невероятно за европейците. При нея действието е едно. Sleep - преди всичко и навсякъде!

kit str 001

Китайците използват услугите и на гореща линия "телефон на доверието”. Мъжете могат да избират между събеседник в стила на "Girl-кукла", "Съсед" или "Мъдра жена”. А, дамите могат да се оплачат на "Военен", "Красив" или "Романтик".

Япония
Тази страна нарече 21 век – векът на стреса и създаде много начини за борба с него.
По принцип, японците са се фокусирали върху "говорят" и "рев" ...
Още преди няколко години там се препоръчва в офиса или в домовете да има манекени на началниците, върху чиито глави, хората могат да излеят оплакванията си.
Специален съд или ваза със шумоизолирани стени не само украсяват офисите, но и поемат върху себе яростта на служителите. По всяко време можете да отидете и да изкрещите със всичка сила насъбраните гняв и обида.

yaponiya
Японците са създали изкуствено растение за изслушване на жалби и оплаквания. То реагира на тембъра на гласа и в зависимост от него се накланя в различна посока. Така се създава усещане за съпричастност. Независимо от очевидната илюзия, обаче, много японци побързаха да си купят такъв „партньор”.

Страната на изгряващото слънце създаде антистрес играчката Kaomaru /"Кръгло лице"/. Тя е малка топка с формата на човешко лице. Полиуретановата смола, от която е изработена, позволява различни деформации. Разработчиците твърдят, че с гледането на комичната промяна на "лицето", можете да се отпуснете и да забравите за проблемите.

yaponiya

Пак в Япония съществува верига от заведения, където се разрешава откровено трошене на посудата с цел понижаване на стреса. Веригата често се използва и от семейни двойки за изясняване на отношенията.: )))))

Понеже в страната не се гледа с добро око на плача, жител на Токио организирал специални тренинги, за да могат хората да се нареват на воля заради тежък разговор или емоционален филм.

Индия

На Изток съществува интересна традиция. Там вярват, че щастието е в краката! И правилно! Ние често забравяме за крайниците си, в които се крият около 30 хиляди чифта нервни окончания! Там традицията повелява всяка вечер преди сън сериозен масаж на краката за премахване на умората. Така, че да се грижим за младостта си от краката!

За разлика от японците, индийците предпочитат да се отърват от стреса с помощта на една усмивка. Първият клуб на смеха се появява в края на 20-ти век и успешно практикува щуротии и непрестанен смях. Този проект е станал много популярен, а някои компании започват работния си ден със смехотерапия.

Дания
Наричат я най-щастливата страна. Там дългите зими и късите дни определено не влияят на впечатляващата жизнерадостност на датчаните.

За това им помага "Hug» (hygge) - така те наричат домашните събирания. В очакване на гостите, домакините създават уютна атмосфера с приглушено осветление, свещи, вкусна вечеря и напитки.

daniya
Между другото, учени от Дания са доказали, че лежането на дивана освобождава от стреса.Те препоръчват този процес особено на жените. След релакс в хола, в организма започват химични процеси, които отпускат тялото и ума. Едва след малката полезна почивка може да се пристъпи към домашната рутина.

Швеция

Швеция е превърнала Coffee break в истински ритуал. Тази пауза те наричат "Фика” (Fika). Философията е, че хората трябва да умеят да забавят темпото и да се откъснат от ежедневните задачи, като се наслаждават на ароматно кафе и вкусен малък десерт. Мениджърите разбират важността на "Fika" и позволяват на подчинените си да се срещнат с приятели в кафене, да се поразходят в парка, като отделят специално време за такива паузи няколко пъти през деня.

shvetsiya

Санк Петербург

През 2013 г. в града стартира проект "Офис в кошчето." Само за няколко хиляди рубли, можете в пристъп на гняв да разрушите една стая или целия офис. За тази цел са осигурени остаряла офис техника, консумативи и ненужни мебели. За клиентите са подготвени специално облекло и оръжия на гнева. Може да избирате между бейзболна бухалка, лост или чук.

r str 5775

Изобщо не е странно, че проектът печели все по – голяма популярност сред дамите!!! :))))))))

Вие също можете да се справите със стреса! Очакваме ви на нашите 

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38