facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Преди и след


ПЕТЪК ВЕЧЕР ПРЕДИ 10 ГОДИНИ:

Прибирам се от работа, хапвам. Към 7 някой се обажда с предложение за излизане. Разбираме се да се видим за кафе към 10 и от там на дискотека. Обличам се на бързо – дънки, блузка. Когато задният ти двор не е 3 декара, каквото и да нахлузиш изглеждаш отлично.

ПЕТЪК ВЕЧЕР ПРЕДИ 5 ГОДИНИ: Прибирам се от работа, преди да седнем да вечеряме се обаждат приятели искат да излизаме към 9 – Хахаха, толкова късно, абсурд. Обаждаме се на други и се разбираме да излезем да хапнем на пицария, прибираме се към 10:30, сношаваме се и си лягаме.

ПЕТЪК ВЕЧЕР ПРЕДИ 8 МЕСЕЦА: работа, вкъщи, вечеря, разходка при хубаво време, филм сгушени на дивана, подскачаме от радост на всеки ритник в корема ми. Лягаме си в 10. Обещаваме да не се занемаряваме след раждането.

ПЕТЪК ВЕЧЕР СЕГА: Нямам търпение Ники да се прибере от работа, закънява с 2 минути. С Тео се въргаляме по пода – редя кубчета, а той ги събаря. Идва си, хапваме на бързо, къпем детето, приспивам го. Сядаме на дивана, гледаме филм 15 минути и 5 минути се отлепяме от дивана и се влачим към спалнята. Лягаме си в 9:30. Какво ти излизане, и без това се ресах за последно миналата седмица, а си скубах веждите по Великден. По хубавата ми блуза не съм сигурна дали петното е от шоколад или ако.

mm7

СПОРТ ПРЕДИ: освен тичането след градски транспорт, разходките на Витоша, бурните танци, секса, ходенето на СПА и тичане на крос тренажора ходим и на фитнес от време на време.

СПОРТ СЛЕД: вдигам играчките от земята около стола на Тео. Средно по 20 клякания за период от 40 секунди; нося 9кг тежести навсякъде със себе си (като казвам навсякъде, наистина имам предвид навсякъде); експресно почистване на дома, обикаляне на паркове като хипопотам с лоботомия и вадене и слагане на количка в багажника.

ХОДЕНЕ В МАГАЗИНА ПРЕДИ: мързелива събота, не знаем какво ни се яде, отиваме в супермаркета, пазаруваме, гледаме как деца се тръшкат я за нещо с лепенка на минион, я за тоалетна хартия с лика на Елза и си мислим, че на нас това няма да ни се случва един ден, защото ще прочетем книгата: „Как да отгледаме дете, което не се тръшка и ни слуша във всички ситуации“.

busy stay at home mom

ХОДЕНЕ В МАГАЗИНА СЛЕД: пазарувам онлайн, нямам време за губене в магазина, а и само да ни гледат хората изпълненията....

ХОДЕНЕ В ПАРКА ПРЕДИ: Слънчева неделя, минаваме през сладкарница Неделя за по тортичка и фрапе, после до Южен парк на разходка. От всякъде хвърчат татковци на колела, а майки бутат колички и гонят деца, които опитват от фауната около тях (кал, камъни, хартийки, фасове, кучешки изделия) – поглеждаме се многозначимо и телепатично се съгласяваме отново за книгата.

ХОДЕНЕ В ПАРКА СЛЕД: два часа подготовка вкъщи, разчертаване на схеми и план на действие. Теодор се нааква в секундата, в която го сложим в количката. План Б – експресно преобуване. Стигаме в парка вече уморени, влачим две чанти и раница, изглеждаме будни, но всъщност и двамата спим с отворени очи – кой и какво лапа слабо ни касае. Надяваме се да се приберем с правилното дете.

ВЕЧЕРЯ ПРЕДИ: Ако решим да ядем вкъщи, готвя спагети карбонара, наливам малко винце, пускаме музика докато се тегли някой филм, хапваме и разговаряме влюбено и спокойно, след това отиваме на дивана, сгушени гледаме филма, не го доглеждаме, защото се нахвърляме един на друг.

ВЕЧЕРЯ СЛЕД: Има останала леща от онзи ден - притоплям, слагам на масата. Ники се прибира от работа, мие бързо ръцете, целува детето и мен. Аз набивам филия хляб докато нося приборите от кухнята, понеже знам, че имам 90 секунди, за да погълна яденето. Поне вечер сядам, на обяд ядох пуканки, че най-лесно в движение. Ако Джейми Оливър го прочете ще получи инфаркт.

РОЖДЕН ДЕН ПРЕДИ: Събираме се 20ина приятели в едностайния апартамент, музика на макс, вицове, истории, веселби и танци. Говорим за работа, пътувания, коли, апартаменти, сконфузни случки, почивки. Подаряват ми бельо, парфюми, билети за полет с парапланер.

РОЖДЕН ДЕН СЛЕД: Беше 30-тият ми рожден ден преди няколко седмици. Поканихме приятели, които също са с детенце. С другата майка готвихме, понеже не смогнах сутринта, мъжете играят с децата. Хапваме на смени, но историите валят – зъби, лазене, пюрета, акане, учене на гърне. Весело е. Подаряват ми дъска с маркери да си водя записки, че бях забравила, че днес ми е рожденият ден. Ползвам я всеки ден.

СЪН ПРЕДИ: Ако съм спала само 6 часа някоя вечер ставам като сомнамбул, обличам първото нещо, което хвана в гардероба, веднъж забравих, че освен риза, трябва и панталон да облека и тръгнах с долнището на пижамата. Стигам в офиса, бързо кафе – малко се очовечавам, пия второ след обяд, прибирам се и изкарваме мързелива вечер, все пак съм спала само 6 часа. Засякох се веднъж с една стара позната, за малко да я подмина, не приличаше на себе си, а на нещото, с което майката на Торбалан, го е плашела като не е слушал. Била родила преди 7 месеца, вяло се усмихва, в полу-паника ме съветва да спя докато мога, че това щяло да ми бъде. Казвам й, че изглежда супер и всеки потегля по пътя си, като си мисля, че моето бебе ще спи нощем, защото ще прочетем също и книгата: „Как бебето ви да спи от 8 вечерта до 8 сутринта“. Заричам се да подаря едно копие и на Нелито, че ми дожаля.

СЪН СЛЕД: Ха, сън...радвам се като куче на кална локва, ако събера 3 часа на вечер. Хората дето са правили проучванията и казват, че на човек му трябват по 8 часа сън на нощ, не общо за седмица, не са имали деца. Изчетохме книгите, статиите, форумите, пробвахме сешоари, песни, приказки, прахосмукачки, тъмно, светло, тихо, шумно, бозаене, биберони, масажи, заедно с нас, без нас, люшкане, подрусване, повиване, баене, леене на куршум, ритуални танци на пълнолуние голи в гората. Дните стават безкрайни, де да можеше да се замразява и съня в камерата и да си взимаш по една доза като му дойде времето.

Не давам моето след за никое преди...

автор Цвети Христанова
из "В малките часове"

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38