facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Незаменимите....


Появата на едно малко човече на белия свят е истинска радост

(след като, разбира се, получиш селектвина амнезия и изтриеш последните няколко дни от съзнанието си). Толкова дълго си чакал да се запознаеш с твоя син или дъщеря, представял си си как изглеждат, очичките, ръчичките, крачетата. Първата прегръдка, втората...прибирате се вкъщи и ви идват на гости първо я майка ви, я свекърва ви. Ще помагат. На теория звучи чудесно.

jh5 44l

Е, да, но майка ви, като една истинска майка с няколко десетилетия опит, винаги мисли, че това което тя знае и прави е най-добре. Започва с пренареждането на секцията ви, на снимките. Тази книга не й е тук мястото, докато след няколко дена не отворите шкафа си с чорапи и намерите там потници. В един момент, освен че сте силно недоспала и уморена се оказва, че докато вие сте кърмили вашия дом е бил подложен на трансформация. А как жените обичаме някой да ни пренарежда нещата без нашето изрично одобрение.

sv re9
След това идва на гости свекървата. Не стига, че вече сте емоционално изтощена от първата визита, че сега втора. Не случайно ‚свекърва‘ се е превърнало в нарицателно. В къщата е 22 градуса, детето е с боди и пижамка, завито с одеалце – но, в момента, в който отидете до тоалетната после го заварвате с нахлузени чорапи, омотано в едно одеало и завито с второ. Ми, студено му било на горкото, ще го простудим. Съветите летят – нощем не се храни детето, само вода му давай; дай му мед да ближе; давай му захар с вода; къпи го със сол; да му стегнем краката да са му прави; как така няма да го захранваш още на третия месец; яж лук да имаш кърма; и така нататък и така нататък.
Да, на теория е хубаво да ти дойдат на гости ‚бабите‘. На децата винаги им е хубаво с тях, но за тях баби, а за нас свекърви и тъщи.
Но все пак да не забравяме,че във всяка една майка на момче се крие по една свекърва.

jv rr4

Да са ни живи и здрави децата, та да ни се смеят и те на нас някой ден.

П.П. Колкото до всички баби, които истински помагат - благодарим ви от сърце и идвайте на гости малко по-често, че ни се е дояла баничка.

автор Цвети Христанова

из "В малките часове"

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38