facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Вече лекуват язва със смехотерапия


За невероятното въздействие на смехотерапията е казано много, но лекарите не престават да се удивяват на нейните възможности в битката с най – сериозните заболявания. Последните изследвания доказват, че при лечението на различните видове язви смехът е задължителен.
Така, че тръгвайки към болницата заедно с обичайните страхове от предстоящото лечение, вземете със себе си доброто настроение и се подгответе да се смеете на всякакви шеги.

                              l.smyah
Когато се смеем от душа движението на кръвта в организма ни се ускорява. Това подобрява работата на цялата кръвоносна система и помага за оздравяването на венозните язви. Дори язви, за които лекарите предлагат само хирургическа интервенция, започват да зарастват след прилагането на смехотерапия.
По – рано учените доказаха, че хора, които не са свикнали да униват и често се смеят, по – рядко страдат от сърдечно – съдови и стомашни заболявания. Това важи особено важно за статистиката на язвата на стомаха. Нищо чудно, че лекарите наричат в диалогична форма заболяването „болестта на нервните и недоволните".

                                                         lekar
Затова добрите лекари в наши дни препоръчват на болните не толкова лекарства, колкото профилактична гимнастика, утринно движение на свеж въздух и редовна употреба на дози смях. Учените са установили, че ако човек се засмее около 100 пъти, това осигурява на тялото му ефект, равняващ се на десетминутно упражнение на гребния тренажор във фитнес залата.

В благотворното влияние на смеха може да се убеди всеки. Например, вие сте много уморени, но трябва да шофирате, за да се приберете и се чудите как ще издържите на поредното напрежение. Опитайте в такъв момент да се посмеете десетина минути, спомнете си смешен случай или послушайте вицове по радиото. Бодростта и енергията се връщат веднага и ви става по – леко.

Смехът вече става такава необходимост за съвременния човек както са балансираната диета и физическите упражнения, така че не забравяйте да се смеете през целия ден.

                                              smyah2

 

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38