facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Кажи ми как се смееш, за да ти кажа какъв си


Каква е връзката между смеха ни и нашия характер?

Много хора знаят, че смехът не само удължава живота, но показва и характера на човека.
Учените са установили, че смехът се e появил преди около 10 милиона години. Днес има специално медицинско направление "гелотология", предназначено да изследва смеха и неговото въздействие върху организма. Според тази наука, всеки от нас има уникален смях, както и уникален характер. Да проследим връзката между смяха и характера.

Как да познаем характера на човек по неговия смях?

Какво издава смехът за нас според това как звучи?

- Смехът "ха-ха" е откровен, безгрижен, в пълно съгласие с обкръжаващия ви свят. Такъв смях напълно освобождава нервното напрежение между събеседниците.

- Смехът "хи-хи" напротив – още повече изостря това напрежение. Ако чуете злорадо хихикане, бъдете сигурни – събеседникът ви очевидно не е доброжелателен към вас, той ви иронизира, завижда ви или крие нещо от вас.

- Смехът "хе-хе" е донякъде агресивен, дързък, предизвикателен. Смеещият се буквално намеква: "Ти не ме предразполагаш към себе си. Между нас така и ще си остане някаква стена." Между другото, колкото повече чувате звука "е" в смеха, толкова повече събеседникът ви е не много добре настроен към вас.

- Смехът "хо-хо" свидетелства за удивление, критичност или протест на събеседника.

- Смехът "ху-ху" говори за страх, паника и несигурност пред травматични събития.

Между другото, смехът без причина, както и неумението да сдържаме всякакви други емоции на неподходящи места, поради чисто биологични причини, са свързани с нарушаване на функциите на ендокринната система на организма.

Поведение при смеене
Ако човек се смее с удоволствие, отмята назад глава и отваря устата си така, че дори небцето му се вижда, можем да говорим за умението му да се наслаждава на живота на 100%. Такива хора не са обидчиви, те се отнасят спокойно към присмех и подигравки.

m

Те са в състояние да намерят положителното там, където другите дори не го забелязват. Добри лидери са, способни да заразяват със смеха си всички.

 

Ако събеседникът ви реагира на смешното твърде емоционално, театрално, пляска с ръце по коленете си и тропа с ръка по масата, то той се стреми да бъде център на внимание, иска да бъде в съзнанието на всеки.

k

Такива хора наистина привличат внимание към себе си, независимо дали комплименти или критики. Те обичат да присъстват на тържества, умеят да зареждат своите весели приятели. Що се отнася до отрицателните им черти – те са стиснати, егоистични и потайни.

Подтиснатият смях свидетелства за човек с максимален самоконтрол.

p

Трудно му е да излезе от кожата си. Такива хора са уверени и надеждни, но те винаги се нуждаят от подкрепата на приятелите и семейството си. Всеки път си поставят нови цели и непреклонно ги следват.

Жестове

Ако човек се усмихва загадъчно, като повдига десния ъгъл на устата си - това говори за неговата хитрост и авантюризъм. Тези хора са прекалено обидчиви, страх ги е от подигравки и закачки, не знаят какво да кажат в отговор, а след това го преживяват трудно. С усилие устройват личния си живот, много внимателно избрат спътника си.

Човек, който се усмихва с лявата половина на устата си, е искрен, честен и порядъчен в отношенията си с другите. Никога не отказва помощта си. За разлика от предишния тип, той спокойно реагира на шеги по свой адрес, веднага забравя обидите. Популярен с сред представителите на противоположния пол.

h

Как се смеят жените ТУК   

Как се смеят мъжете ТУК

По материали от руския печат                                                            

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38