facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Какво казва науката за СмехоТерапията?


Появата на новата научна дисциплина "Gelotology" (от гръцки Gelos - Смях)

uchen

до голяма степен се дължи на дългосрочното проучване на американския невролог Уилям Фрай. Благодарение на неговите изследвания, науката утвърждава:

  • Смехът е специфичен масаж, който помага за работата на около 80 групи мускули в тялото. Движат се раменете, гръдният кош, вибрира диафрагмата, шийните мускули и тези на гърба се отпускат, а лицевите се разтягат (което премахва няколко вида главоболие).
  • В резултат на смеха в мозъка се отделят ендорфини, които оптимизират работата на цялата ендокринна система, потискат изработката на хормони на стреса.
  • Смехът укрепва сърцето, понижава се нивото на холестерина. Профилактика срещу инсулт и инфаркт, смехът стимулира отделителната система, което води до очистване на организма.
  • Смехът Нормализира кръвното налягане.
  • По - късни изследвания потвърждават, че смехът е полезен за хора, които са прекарали инсулт или страдащи от хронична мозъчна исхемия. Съществува пряка връзка между мимическата активност на мускулите и кръвоснабдяването на главният мозък. И тези мускули работят пълноценно, когато човек се смее.
  •  мощен имуностимулатор.
  • По време на смеха се променя ритъмът на дишане: вдишването става по-дълго и продължително, а издишването, наобратно - ускорено и съкратено. 10 минути искрен смях се равняват на 40 минути бягане. В резултат на това, газообменът се ускорява няколко пъти и много добре влияе на всички органи и системи в организма, като разходка в планината.
  • Резултати от изследвания от последните години показват, че смехът стимулира и умствената дейност. Доказано е, че смехотерапията не само подобрява настроението, но и способства за усвояване на голямо количество информация, заради ускоряването на кръвообращението и синхронизацията на работата на лявото и дясното полукълбо на мозъка.

    smehoterapiya 03

Обърнете вниманието на думата изследване, това означава, че всичко е доказано научно.:-)

Норман Казънс – човекът разсмял смъртта началото.

Принципи на възстановяване на зрението.

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38