facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

13 необикновени факти за смеха


15fakt1. Смехът на хората е неразривно свързан с общуването. Забавното общество ни провокира да се смеем, а когато сме в самота се смеем 30 пъти по-рядко.

2. Смехът разширява кръвоносните съдове и помага за подобряване на движението на кръвта през тях. Нормализира кръвообращението.

3. Учените съветват диабетиците да се смеят по-често, тъй като смехът понижава кръвната захар.

4. От гледна точка на еволюцията чувството за хумор е признак за високо ниво на интелигентност и творчески способности на индивида.

5. Доброто чувство за хумор най-често е резултат от добра наследственост. Учените смятат, че черният хумор е плод на влиянието на социума и възпитанието.

6. Двойките, които могат да се смеят на недостатъците си, имат добри шансове да живеят15fak дълъг и щастлив живот заедно. 

7. Американският невролог Уилям Фрай откри, че количеството антитела се увеличава заради смеха в кръвта. Така смехът укрепва имунната система.

8. Жените се смеят по-често от мъжете, а мъжете се шегуват. Жените често се смеят на глас, а мъжете изсумтяват и грухтят.

9. Има такова нещо като гелотофобия - страх от смях и страх да не ти се подиграват. Този термин не се използва в официалната психиатрия, обаче, гелотофобията не е рядкост.

15fakti10. Разказвачът се смее  46% по-често от публиката.

11. Израелски гинекологични експерти проведоха експеримент, който доказа, че смехът увеличава шансовете за зачеване на бебе с ин витро оплождане.

12. Когато се смеем, в работата се включват мускулите на лицето, диафрагмата и коремните мускули. Около 80 различни мускулни групи участват в процеса на смяха.

13. Смехът маха физическата болката, защото когато се смеем организмът изработва ендорфини и тялото релаксира.

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

 

 

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38