facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Музей на смеха


Интересни и смешни факти за ........смеха!

Как шегата на президента Картър предизвика бурен смях сред японците?
0389

Веднъж Президентът на САЩ – Джими Картър започнал със шега речта си пред японска аудитория. Залата веднага гръмнала в неудържим смях. Впечатленият Картър учудено попитал преводача как е успял така добре да преведе смешната история, за да постигне такъв ефект в залата? Японецът отговорил: „Просто им казах, че сега президентътъ разказва някаква шега. Вие сте длъжни да се смеете!”

Знаете ли, че в света има театър, в който цената на билета зависи от количеството усмивки на зрителите?

quisom01

Комедийният театър „TeatreNeu” в Барселона внедрил нова система на плащане на представленията. В зрителските столове са монтирани iPad и специализирания софтуер PayPerLaugh, който използва лицево разпознаване, за да засича усмивки. Цената на всяка регистрирана усмивка е 30 евроцента, а максималната стойност на представлението е фиксирана на 24 евро. Така, след 80-тата усмивка, може да гледате пиесата безплатно. Новата система се харесала както на зрителите, които значително се увеличили, така и на администрацията на театъра, чиито доходи хвръкнали нагоре.

Къде е избухнала епидемия от смях заразила около 1000 деца?

laugh1

В 1962 година в Танганайка (съвременна Танзания) епидемия от смях помела над 1000 души! Смешното бедствие започнало в девическото училище в село Кашаша. Отначало се разсмели три ученички, които бързо заразили и останалите момичета от класа. Пристъпите от смях продължили от няколко часа до няколко поредни дни. Уплашените учители и родители бързо затворили училището, но епидемията се разпространила между децата от още 14 училища в близките селища. Феноменът изчезнал окончателно чак след 18 месеца след първия регистриран случай!

В кой език съществува думата lol много преди да се появи в интернет?

Много преди да навлезе и стане популярна в интернет пространството, абревиатурата LOL – „Laughing out loud”, която в превод означава да се смееш много гръмко, холандците използват в комуникацията си същия смисъл. В техният език съществува литературен израз lol със значение „смях, забавно”.

55555 55

А, можете ли да изразите смях само с цифри?

На тайски език числото пет се произнася „ха“. Съответно вместо да пишат “hahahaha” в интернет постовете си, тайландците понякога използват просто “55555”.

Знаете ли, кои сервитьори получат най – голям бакшиш?

li 345

Световно проучване доказва, че келнерите, които се усмихват постоянно, се радват на 1,5 пъти по – голям бакшиш.

Откъде произлиза думата „хумор”?

hh 0419

Думата „хумор” идва от древна Гърция, където се е употребявала в медицински смисъл. Античните лекари вярвали, че състоянието на човек зависи от съотношението на течностите в тялото му - кръв, лимфа, жълта и черна жлъчка. Всяка течност се наричала "хумор." Ако всичките четири хумор са в перфектен баланс, човек би могъл да се счита за здрав и щастлив!

Кой поет, известен като непоправим песимист, всъщност починал от смях?

297729 900

Кубинският поет – модернист Хулиан дел Касал, чиито стихове се отличавали с дълбок песимизъм куриозно напуска този свят от смях. По време на вечеря с приятели, един от гостите на масата разказва виц и поетът реагира с неконтролируем пристъп на смях. Това води до разслояване на аортата, кървене и внезапна смърт.

Защо не може да се засмеем, ако се погъделичкаме сами?

gd 023

Пробвахте ли вече? Не е възможно да се засмеем. Препятствието за тази реакция е малкият мозък, който е отговорен за усещанията, причинени от собствените ни движения. Той изпраща към други области на мозъка команда: „Заповядвам да се игнорират тези чувства!” Изключения от това правило е само гъделичкането на небцето с език.

Искате ли и вие да усетите въздействието на заразителния смях? Заповядайте на нашите

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

 

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38