facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Смехът е полезен винаги!


Смехът укрепва здравето

Всеки осми участник в експеримент на американски учени признава, че смехът го прави щастлив. Психолозите са уверени, че продължителният хубав смях премахва лошото настроение и помага за бързото справяне със стреса. Те препоръчват смях не по – малко от 30 пъти на ден!

bcv 036 e

61% от мъжете са убедени, че веселите и смеещите се жени са по – привлекателни. Искате ли да запазите искрата в отношенията с любимия? Американският психолог Дорис Базини твърди, че за укрепване на връзката с партньора, трябва да се смеете заедно. Според ново изследване, публикувано в Motivation and Emotion, двойки, които се смеят заедно, са по-доволни от отношенията си, отколкото тези, които не са имали такива моменти. „Смехът изгражда хубави спомени", убеден е Базини, който е един от авторите на изследването.

Експертите смятат, че смехът не е само е добър за здравето, но и повишава креативността в работата с 57% и увеличава производителността на труда с 54%. Само 15 минути на ден смях може да изгори до 2 кг петрол годишно. Например, гледането на много смешни комедия или телевизионно предаване изгарят в тялото ви калории, които са измерими с 1 км ходене пеша.

fg s9

Експеримент, в който участвали 16 доброволци, показал 87 на сто увеличение на растежния хормон и производство на една трета повече бета – ендорфин при тези, които очакват смешно шоу, в сравнение с тези, на които им предстои среща с политическа или криминална преса. Професор Бърк нарича това „биология на надеждата”. Хормонът бета – ендорфин има обезболяващо действие върху организма, помага в борбата с депресията, а хормонът на растежа играе важна роля в поддържането на имунитета.

Само 10 минути смях понижават кръвното налягане, категорични са лекарите. Тези, които се смеят всеки ден в продължение на 15 минути, подобряват циркулацията на кръвта и сърцето им работи по-добре. А, стресът и депресията увеличават риска за смърт от сърдечно-съдови заболявания с 44%!

Смехът помага да... забременеете

br 04 97

Израелски учени от най-известната специализирана клиника за проблеми с безплодието са провели любопитен експеримент с 200 свои пациентки, разделени в 2 групи по 100 жени.
Ръководителят на изследователския екип професор Шевах Фридлер третирал първата група по стандартната програма, а втората по нов метод на базата на смехотерапия. Непосредствено след процедурата по ин витро, той довел при пациентките си ....клоуни!

От първата група със стандартната програма забременели 20 жени, а от втората – 38! При тях резултатът от лечението е 2 пъти по – добър. Невероятно, но факт!

Група лекари от научноизследователския сектор на Норвежкия технически университет в Осло е тествала чувството за хумор на повече от четиридесет пациенти на болницата „Свети Олаф”. Те страдали от бъбречна недостатъчност и са подлагани на редовна диализа. Експериментът продължил почти две години.
Те установили, че наличието на добро чувство за хумор намалява риска от преждевременна смърт с 30%.

bv wer7

Вече и в България има СмехоТерапия. Повече за нея вижте ТУК

Заповядайте на курс по СмехоТерапия, за да живеете дълго:)))))

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

 

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38