facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Обич към себе си


Преди една година нямаше да мога да отговоря на този въпрос: Как обичам себе си?

Дори и не мислех за това. След няколкото курса по Смехотерапия при Моника Балаян и най - вече този от второ ниво, разбрах, че този въпрос е от изключителна важност за всеки от нас. Успях да намеря и своя отговор. Сега съм мотивирана, спокойна, горда и благодарна!

Ежедневно, от всички посоки, чуваме този призив „Обичай себе си!”, но как и в какво се изразява това, до неотдавна за мен беше мистерия без отговор.

Започнах да виждам просветление едва, когато за кратко време се сдобих с доста здравословни проблеми и диагнози. Справянето с този факт ми отнема много време, средства и емоции, но осъзнах верността на твърдението, че болестта идва като Дар, за да отвори пътя към пробуждането и осъзнатия живот.

Дълго време негодувах, че всичко това ми се случва доста късно в живота, че най-хубавите ми години и младостта са отминали. Днес зная, че ми е даден шанс за нов живот.

Осмисляйки събитията, проблемите и огорченията в живота ми от позицията на времето и днешното ми знание, благодаря на всичките си противници, всъщност учители, за опита и уроците. Сега, изучавайки себе си, откривам много прекрасни свои качества, на които не съм знаела да се наслаждавам и доразвивам, вместо което, в заблудата си, съм търсила същите тези качества в хората около себе си. Осъзнах, че мнозинството хора в живота ми, изпитващи нужда от близостта ми, радост от срещите ни и твърде често възхищение от уменията и качествата ми са открили в мен онова, същото което аз съм търсила в самите тях.

Днес вече сама се откривам като свой най-добър приятел.

ll 005g
Обичам толерантния си нрав и дарбата ми да търся неуморно доброто в хората, способнастта ми да проявявам съпричастност към грижите и нуждите на близките си. Умението ми да предусещам събитията и откривам миролюбив начин за справяне с обстоятелствата ми носи удовлетворение. Находчивостта ми да си ориентирам в пространството и отношенията между хората и да синтезирам важното и ценното в познанието, както и верният ми усет и интуиция за подвеждащи и лицемерни човешки отношения ми носйт спокойствие и удовлетворение. Безграничната ми жертвоготовност към най-близките и безусловната ми щедрост ме изпълват със задоволство, че съм отдала максималното за тяхното благо. Спокойна съм, че не съм обсебена от алчност, завист и жажда за мъст. Харесвам се.

Разбирам защо повечето хора, дори и онези, които се съревновават и воюват с мен, не искат да се отделят от мен. Много добър приятел съм им. Сега вече съм добър приятел и на себе си. Внимавам до колко да се разпилявам в странични грижи и внимание, възпитавам се ежедневно в грижи към себе си относно здраве, мисли, почивка и положителни емоции.

8 12267 1 6
Благодарна съм за това, което съм.
Благодарна съм на всички от които се уча.
Благодарна съм за всички блага и дарове.
Щастлива съм, че живея.
Обичам всички.

автор Юлита Петрович

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38