facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Смехотерапията победи инфаркта


Наскоро след като завършил курса по Смехотерапия в Добрич, известният стоматолог Ц.К. получава остра гръдна болка по време на работа.

В спешна помощ веднага му правят кардиограма и лекарите установяват промени като за остър инфаркт. По най - бързия начин го транспортират с линейка до Варна, тъй като по това време Добрич не разполага с инвазивен кардиологичен сектор. Състоянието на Ц.К. спешно налагало коронарография – изследване, което диагностицира животозастрашаващи сърдечни заболявания.
„ През цялото време в линейката анестезиологът, който ме придружаваше, ми задаваше въпроси за болката. Той искаше да определям нейния интензитет по 10 степенна скала, спомня си Ц.К. При тръгването от Добрич гърдите ме стягаха силно на 7 степен. В средата на 45 минутното пътуване болката намаля до 4-та степен, а влизайки във Варна я определях към 1 – 1 и половина. Когато линейката спря пред входа на болницата, вече нищо не ме болеше.”

hhh 001
Във Варна правят на пациента втора кардиограма и тя показва, че няма никакви промени в сърдечната дейност. „Лекарите се смаяха и в недоумение ме питаха сигурен ли съм, че нещо ме е боляло, смее се стоматологът. Настъпи колебание дали има смисъл и от коронарография, но тъй като моят случай изглеждаше странен, везните наклониха към изследването. Кардиолозите, на които съм много благодарен, установиха стеноза и ми поставиха 2 стента. Изписаха ме от болницата на третия ден.

hhh 002

През цялото време аз не казах на никой какво правя сам, за да си помогна. А всъщност, през цялото време в линейката прилагах техниката „Златно дишане”, която усвоих от курсовете на Моника Балаян. Издишвах „златистия” въздух през мястото на силната болка в гърдите. Моника нарича техниката „Бърза помощ” и аз на практика върху себе си доказах, че този метод наистина действа в спешни случаи. Ако не го бях приложил, едва ли моето здравословно предизвикателство би имало такъв финал. Не исках да споделям за него, защото знаех, че няма да ми повярват! Като се прибрах в къщи, разказах всичко на съпругата ми, която е лекар. Много се смяхме.”

hhh 000
От случая са изминали 5 години. Ц.К. все още продължава да използва техниката. Направил си е комбинирана методика от ментални практики и медикаменти, спортува редовно и се чувства чудесно. Научихме неговата история случайно, защото за него този процес е толкова естествен, че не смята за нужно да го акцентира.

„Този случай съм го прекрачил, той отдавна е в миналото и съм го забравил. В къщи дори не говорим за това. Намерено е решението, всичко е преодоляно, няма драма и страх. Работя пълноценно, смеем се често и животът е прекрасен”, завършва с дяволита усмивка специалистът, който се грижи за блестящите ни усмивки.

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38