facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Смях и древни практики побеждават болестите


В института „Матенадаран“ пазят древни ръкописи, оцелели от Александрийската библиотека.

Задавали ли сте си въпроса как жената, заболяла от рак във филма „Тайната“, успява да се излекува за няколко месеца само със смях? Оказва се, че това е една техника, която може да даде наистина впечатляващи резултати.

Смехотерапията, заедно с техники на хиляди години от Института за древни ръкописи „Матенадаран“ в Армения, се преподава от психолога Моника Балаян. На оздравителния курс освен смях има и упражнения, които намаляват диоптрите, лекуват сърцето, повишават собствения имунитет и организмът по-бързо се справя с болестите.
В древните тайни методи всеки намира отговор за своя проблем. Техниките се делят на два вида - за отпускане на тялото и медитативни.
Курсовете, които води Моника Балаян, събират в себе си различни древни традиции. Част от упражненията тя научила от Ашот Юриевич - личния лекар на арменския президент Левон Тер Петросян и католикоса на всички арменци (патриарха на тяхната църква). Юриевич, освен че имал медицинско образование, познавал и нетрадиционни методики от Индия и Китай.

Matenadaran90
Други техники са от Института за древни ръкописи „Матенадаран“. В хранилището се съхраняват над 17 хиляди ръкописа от цял свят, събирани в продължение на стотици години. Твърди се, че когато изгаря прочутата в древния свят Александрийска библиотека, служители успяват да спасят някои от ръкописите. Част от тях са пренесени в Тибет, а други в „Матенадаран“.
Центърът е едно от най-големите хранилища за древни знания в света. Изследването на тези ръкописи се прави от специална група учени отшелници, които не излизат навън. Те живеят там, разшифроват записите и не се срещат с никого. Достъпът до хранилището е забранен, с изключение на сградата за туристи, където са показани малка част копия на ръкописите.

matenadaran80
Моника Балаян се докосва до тези древни знания по случайност. Двама нейни приятели получават достъп до хранилището. Това са световноизвестният арменски режисьор Виген Чалдранян във връзка със снимките на своя филм „Жрица“ и Каро Чаликян – хоров диригент, изследовател на древната арменска музика. Докато търсят информацията, която ги интересува, те случайно се натъкват на древни техники за възстановяване на здравето. Споделят ги с Моника, която вече разработва своя програма.
„Тези упражнения се припокриват с вече известните техники, стигнали до нас от Индия и Китай, но има някои нюанси, които многократно усилват тяхната ефективност. Именно те ми бяха разкрити благодарение на ръкописите от „Матенадаран“, казва Балаян.
„Ако правиш упражненията по книга, те не дават ефект. Това е възможно само с ключовете, които получих. Защо хората, изкарали един курс, идват отново? Защото има реални резултати – веднъж възстановили здравето си, имат апетит за още знания, как да постигат целите си например. Това нямаше как да стане без тези ключове“, убедена е Моника Балаян.
На курса по смехотерапия целта е оздравяване на тялото. Освен упражненията за изцеление, се правят и такива по методиката на д-р Бейтс за подобряване на зрението. „Самоусъвършенстването няма смисъл при лошо здраве. Когато човек победи болестта си, на него му става интересно да побеждава и в живота“, казва Балаян.

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38