facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Вярата в себе си


Веднъж eдин лъч казал на Слънцето: - Всеки ден стигам на Земята и грея всичко живо, но аз искам

да сгрявам сърцето на човека.
888- Добре, ти можеш да отдаваш капка слънчев огън на сърцето на човек, - позволило Слънцето. - Огънят ще помогне на този човек да стане велик творец. Само избери най-добрия човек от всички хора.

Лъчът пристигнал на земята и се замислил: „Как да позная кой е най-добрият човек?"
В този момент чул тъжен глас:
- Нищо не се получава при мен. Исках да стана художник, а сега само боядисвам стени. Обичах момиче, а тя дори не ме поглежда.
- Ти имаш талант, младост и сръчни ръце – блеснал лъчът и му подарил слънчевия огън.

Той избухнал в сърцето на бояджията и му помогнал да вдигне глава и да изправи рамене. Взел боите и нарисувал за любимата си прекрасни цветя.

„О, това е чудо" – зарадвало се момичето.
След това човекът боядисал къщата и клиентът му възкликнал: „Вие сте истински художник. Превърнахте дома ми в произведение на изкуството!"
Лъчът се върнал обратно при Слънцето и виновно казал:
- Забравих, че трябваше да намеря най-добрия човек в света. Подарих огъня на първия, когото срещнах.
- Ти повярва в него и тази вяра му помогна да стане по-добър – радостно отговорило слънцето.

Когато някой вярва в теб, това е голям подарък от съдбата, но все пак това е подкрепа от друг. Много по-важно е човек сам да повярва в себе си, тогава процесът на съзидаване става необратим.
Ще ви дам един исторически пример, който показва, че когато имаш силна вяра, можеш да промениш възприятието на милиони хора по цял свят.
Известно е, че от най-древни времена бегачите се стремят да пробягат една миля за 4 минути. Правили различни неща, за да ги стимулират да тичат по-бързо - пускали лъвове след тях, давали им да пият мляко от тигрица и какво ли още не, но без никакъв резултат. Затова спортната общност постепенно стигнала до извода, че това е невъзможно. В подкрепа на това се появили още множество причини – че е виновна съпротивата на въздуха, че костите не издържат на натоварването и т.н.
Не всички обаче повярвали в мненията на всички тези авторитети.

article-0-0023801400000258-52 468x597  Имало един човек, който си поставил за цел да преодолее дистанцията за 4 минути.

 На 6 май 1954 година Роджър Баннистър постига световен рекорд - една миля за 3.59 минути. Така той със собствения си пример опровергава всички предишни предположения.

 Той повярва в себе си + труд всеки ден = Победа
Неговата победа вдъхнови много спортисти и не само ги окуражи, но успя да промени и гледната им точка – те разбраха, че това, което преди е било невъзможно, вече е възможно. Може би затова, малко след като Баннистър поставя рекорда, над 30 души повтарят неговия резултат.

 Без тигрици, без да променят съпротивата на въздуха, без никакви препарати за кости. Просто примерът на Баннистър помогна на всички останали да станат по-добри.

 Всъщност той успя, точно както лъчът на Слънцето, да запали слънчевия огън в сърцата на хората и те подобриха своите резултати.

И досега хората, които имат цели, търсят начини да ги постигнат, амбицирани от примера на Баннистър. Няма значение кой вярва в тяхния успех, стига те да ВЯРВАТ В СЕБЕ СИ!

Примерът на Роджър Баннистър показва още нещо, освен вярата в себе си - изкуството на „малките стъпки". Тоест всеки ден да се прави по една малка стъпка в посока на целта.
„Без тигрици", които бягат отзад, без мотивация отстрани. А само заради това, че човек иска да постигне даден резултат. Че има куража да потърси в себе си целта, да бъде мотивиран от своя интерес към себе си, към своите възможности, към своя живот. Само така в сърцето ще живее не само лъчът, а и самото Слънце!

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38