facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

СМЕХЪТ – МОЗЪКЪТ - ЩАСТИЕТО


Многобройни проучвания показват, че смехът носи психологически и физиологически ползи,

които подпомагат усвояването на нови знания. Съвременните изследвания в областта на позитивната психология показват, че 90% от дългосрочното щастие на човек зависи не от външния свят, а от начина, по който мозъкът обработва / анализира фактите от този свят. Ако промените формулата си за успеха и щастието, вие може да промените начина, по който формулата влияе върху действителността.

Сега вече знаем, че 75% от успехът в работата се определя от:

  • ниво на оптимизъм (Хом и Арбъкл 1988)
  • ниво на социална подкрепa
  • способност за възприемане на стреса като предизвикателство, вместо като заплаха (Естрада, Айсен и Йънг, 1997)

doyouspeak

Ако повишите нивото на позитивизъм у човек в настоящия момент, неговият мозък ще открие предимството на щастието: той ще заработи значително по-добре на такова ниво, отколкото на ниво отрицание, неопределеност или стрес. Нивото на интелигентност, творчество и енергия се повишават, всеки нов резултат е по-добър. Мозъкът на човек на ниво позитивизъм е с 31 % по-продуктивен от нивата на „негативизма, неутралитета и стреса". Ако сте търговец, продажбите ви се увеличават с 37%, а ако сте лекар, бързината на поставянето на диагнози и тяхната точност ще се подобри с 19%. Тези резултати се дължат в голяма степен на факта, че допаминът (който нахлува в мозъчната система, когато сте позитивен) има две функции: той не само ви прави по-щастлив, но и отключва всички мозъчни центрове, отговорни за усвояването на знания, което ви позволява да се приспособите към света по един различен начин.

Когато откриете начин да бъдете позитивен в настоящия момент, тогава мозъкът ви ще заработи още по-успешно. Вие ще сте способни да работите повече, по-бързо и по-интелигентно. Програмата, на която е основана смехотерапията, е важна част от инструментариума на щастието.

Next Методиката на курса по английски език НОУ-ХАУ

Back  КУРСОВЕ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ЗА ВЪЗРАСТНИ

 

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38