facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Йосиф Ариматейски – Пазителят на Граала


Йосиф Ариматейски е човекът, който с риск за живота си измолва тялото на разпънатия на кръста Исус Христос.

Йосиф

 Според древни византийски апокрифи, след като му предоставя своето гробно място, Йосиф е арестуван.

В хрониките пише, че той успява да се спаси по чудодеен начин от затвора, след което с дъщерите си и съпрузите им предприемат далечно пътуване до Британия.

Вероятно Йосиф добре е познавал тези места, тъй като е търгувал с метали. Освен това е имал доста приятели в района. В случая трябва да се отбележи, че при предишните си визити по тези места той като чичо на Исус често го е вземал със себе си, твърдят хрониките и легендите в Гластънбъри.

Една от мините дори е кръстена „Корпус Христи“. В местността дори има Еврейска къща, което доказва, че търговците на метали от Израел много преди това са имали позиции в Южна Англия.

Любопитното е, че работниците там обичат да пеят песента „Йосиф бе в търговията с калай.“ Вдъхновен от тези легенди Уилям Блейк пише химна „Йерусалим“ в чест на Йосиф и момчето Исус, посетили зелените хълмове на Гластънбъри.

Интересното е, че когато св. Патрик започва да проповядва християнството в Британия през 433 г., той открива в района действаща църковна общност, отбелязват древните хроники Джон от Гластънбъри.

Според него до идването на светията там е имало постоянна задруга от 12 отшелници. Между тях нямало лидер и те винаги били 12 в памет на 12-те апостоли и на 12-те придружители на Йосиф, които той водел в Британия.

Когато през 600 г. св. Августин посещава града, той е поразен и с възторг пише писмо до папа Грегъри: „В западната част има остров с бликаща вода, с природна красота и в него е построена църква не от човешко изкуство, а от ръцете на Бога.“

Древният хроникьор Уилям от Малсбъри потвърждава, че най-старата църква е изградена от действителни ученици на Исус. Както и че когато през 166 г. папа Елефтериус изпраща там мисионери, те заварват много по-ранна църква, построена не с човешки умения. Проблемът е, че тя изгаря в пожар през 1184 г.

Освен че основава тази задруга и църквата, Йосиф пренася в Британия и Граала, в който съхранява кръвта на Спасителя. Смята се, че именно той е неговият пазител, защото според много хроники Йосиф е погребан със светата реликва.

чаша Грааля

Това доста точно е описано в едно от най-старите пророчества на Мелкин.

Според него Йосиф е погребан в Гластънбъри. „Той получи вечен покой в мраморен гроб и лежи на отделна линия до ораторския южен ъгъл, където плетеницата е конструирана отгоре и където стоят могъща и почитана девица и 13 сфери.

Йосиф е в саркофаг с два бели и сребърни съда с кръвта и потта на Исус. Когато неговият саркофаг бъде отворен, той ще бъде видим, цял и отворен за света.

Оттогава на онези, които живеят на острова, няма да им липсва нито водата, нито росата на рая. Дълго време преди да дойде денят на съда.“

Така дори в смъртта Йосиф пази Граала, а благодарение на него Гластънбъри е едно вълшебно място, привличащо милиони посетители. 

Josif

През 1345 г. изследователят Джон Блом получава разрешение да търси тялото на Йосиф в Гластънбъри.

Факт е, че до днес няма информация къде е погребан чичото но Исус.

А може той безсмъртен.... :)

ПЕТЯ МИНКОВА

Свързани материали:

Майсторски клас 2018 - Феникс или пътя към Безсмъртието

Гластънбъри Авалон

Гластънбъри между Града на Чашата, Острова на безсмъртието и Рая

Авалон

Градина на Безсмъртие

Тор - Феникс и Архангел Михаил

Феникс

Архангел Михаил

Абатството в Гластънбъри

Джон Дий - съветник на кралица Елизабет І

Стоунхендж

 

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

 

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38