facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Тор - Феникс и Архангел Михаил


Древните смятали, че Тор (хълм на св. Михаил)  е ос на света,

на която е световното дърво или дървото на света.

Glastonbery staroe foto

Хълмът на Архангел Михаил е оформен от седем тераси. Произходът им все още е загадка и има много хипотези:

glastonbытор

Спиралната пътека, която води до върха, е направена преди 2500 години.
Местните хора знаят, че пътеката е древен келтски лабиринт. Смята се, че пътят към върха не се случаен, а олицетворява земна змия, даряваща вътрешна хармония и сила.

С определена подготовка (разбира се, че на занятията на Майсторски клас 2018 - Феникс или пътя към Безсмъртието ние ще направим подготовка и при качване на върха, и при слизане), човек може усети вълшебната енергия под краката си с всяка стъпка нагоре и трансформацията, която се получава при спускането надолу от върха към Земята.

Хълмът на Архангел Михаил  (Тор) е оплетен със спираловидни линии, които очевидно са дело на човешки ръце. Въпросът е кой ги е правил - келтите или някой преди тях, примерно атлантите? Прави впечатление, че очертанията на линиите приличат на модела на гънките на мозъка с вход отстрани.

collagemozg

Тор (Хълмът на Архангел Михаил) също наподобява и на божествено тяло, обърнато на североизток.

То може да се разглежда едновременно и като матка, и като слънчев сплит, и като чакра на сърцето, където червените и белите потоци, които текат надолу по хълма персонифицират меридианите и кръвоносната система в човешкото тяло.

Гластънбъри напомня и на сакрален отпечатък на женското тяло, където Тор (Хълмът на Архангел Михаил) е сърцето на богинята на Земята.

торбожество

По време на Ренесанса Тор (Хълмът на Архангел Михаил) вече е вълшебен котел, пълен с жива и мъртва вода - алхимия от червено и бяло (оттук и връзката с чашата на Христос - Граала).

Затова пише Джон Дий (съветник на кралица Елизабет І.), докато изследва свойствата на праховете от два цвята, които се добиват в околностите на Тор (Хълмът на Архангел Михаил). Като той веднъж успява да получи един от тях.

Според древна легенда, хълмът Гластънбъри заедно със Стоунхендж и Ейвбъри са разположени едновременно на място с мощен поток от геомагнитна енергия и на силова линия под формата на хоризонтална ос, която се простира около планетата като символа на безкрайност.

Треугольник Ритуал карта

Друго предположение, направено от изследователя Джефри Ръсел през 1968 г. е, че терасите са останки от триизмерен лабиринт.

Причината е, че човек, изкачвайки се по терасите постепенно стига до върха, според схемата на лабиринта

лабиринт

Има хипотези, че при тези монументи от най-древни времена има някаква координация, тъй като изграждането им като че ли следва геометрични модели. Строго подреждане на светилища, мегалити, групи камъни и т.н., според дадени схеми и лъчи. Сякаш един гигантски компютър от каменната ера е направил тайнствен модел на планетата!

Ако, за ориентир се вземе линията на Хълмът на Архангел Михаил , тайнствената игла на компаса, описана в писания на алхимиците, минава през върха и ясно посочва свещените места от югозапад до североизток. Тази линия маркира две позиции на слънцето през пролетта и есента и показва най-важните свещени места по пътя си, като един вид нулев меридиан!

torleyline

Ако, вземем центъра на Тор ( Хълмът на Архангел Михаил ) и от тази линия наблюдаваме определен интервал на геометрична прогресия, за да проследим посоките и дори да разширим невидимата нишка по цялото земно кълбо, тогава ще се появи нещо сензационно: светът се пресича с тази линия по такъв начин, че стрелите се приближават до най-важните свещени места на власт и поклонение!

Няколко от тях: Mount Kailas - Тибет! Делфи -Гърция! Мека - Саудитска Арабия! Загорск - Русия! Persepolle - Иран! Езерото Титикака - Перу! Килиманджаро - Танзания!

Интересна навигация в най-важните алхимични точки на нашата планета, нали?

Светът се отличава с този линеен ключ на ясна геометрична структура - вид вълшебен диамант, където октагонът и шестоъгълникът се вписват един в друг в съответствие с вълшебна традиция на Авалон. Показания за това са в древния храм на абатството в Гластънбъри - храмът "Света Мария". Линиите, изписани на пода, пропорциите на конструкцията и логическото четене на геометричния код, водят до подобен резултат.

На върха на хълма на Архангел Михаил  е имало средновековен манастир, чиято полуразрушена кула все още привлича милиони хора. Казват, че това е фарът на Авалон, който свети във всички времена, за да не се скита никой в тъмнината, нито в този свят, нито в другия!

collageфар

Какво е това? Свещенодействие, което завършва един дълъг път във времето и пространството или  някаква космическа церемония -  не знаем.

Знаем! Ритуали, упражнения и техники ИМА и на място, и на изкачване, и на спускане. Групата на Майсторски клас 2018 - Феникс или пътя към Безсмъртието ще бъде посветена :) осветена :), просветена :)!

На спускане само на три и половина завоя ... Код на нашата галактика? Така, че има достатъчно подсказвания, които ще направят ритуала на хълмът на Архангел Михаил  за групата на Майсторски клас 2018 - Феникс или пътя към Безсмъртието  Реален и Възможен!

И още нещо:

На площ от няколко десетки километра в диаметър беше идентифицирана зодиакална карта, очертана от самия пейзаж и изкуствена човешка намеса през различните епохи.

Тя е точно копие на зодиакалната звездна карта на небето с всички забележителности като местата на сила са вписани в ключовите съзвездия.

Тор и околностите му се намират върху контурите на летящия Феникс, птицата, преродена от пепелта. Тази функция съответства на тази зона.

Феникс е и древното име на знака на Водолей. Става въпрос за същата звездна карта, за която намекваше учения Джон Дий, но тя беше отворена само в началото на 20-ти век.

zodiak       

  zodiak11                zodi

Нали, осъзнавате и усещате какво означава възроден Феникс на Земята? Какво означава за вас ЛИЧНО да присъствате на това място?

Майсторският клас отваря пътя към ФЕНИКСА за цялата група и за всеки един участник в курса!

Свързани материали:

Майсторски клас 2018 - Феникс или пътя към Безсмъртието

Гластънбъри Авалон

Гластънбъри между Града на Чашата, Острова на безсмъртието и Рая

Авалон

Градина на Безсмъртие

ФЕНИКС

Архангел Михаил

Абатството в Гластънбъри

Йосиф Ариматейски – Пазителят на Граала

Джон Дий - съветник на кралица Елизабет І 

Стоунхендж

 

 

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38