facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Гластънбъри Авалон


Гластънбъри
Алхимичната столица на Англия

 Volshebnik

Един от древните градове на Англия е разположен в подножието на високия 159 метра хълм на Св. Михаил.

Историята на града ни отвежда в древните неолитни времена, когато племената живели в околностите на хълма, построили път, облицован с дървета – един от първите пътища на тази земя.
Освен това, или те или някакви гиганти направили странни каменни строежи, които имали уникални пропорции и били на определени разстояния от други подобни конструкции в различни части на земята, все едно, че изобразявали карта, отбелязвайки важните места на земята. А, Гластънбъри попада точно в центъра й.

Особеното място на древната карта е върхът на Авалон Хълма Тор.

glastonbury tor

Исторически е видно, че от древността до наши дни Авалон, е място с много тайни, което винаги е привличало специални хора.


Във времената на келтите, висшата каста, която реално управлявала живота им, били друидите.

друид

Те почитали гората, където провеждали своите ритуали. Дори има подозрения, че в горите на Гластънбъри била Академията, къдeто се обучавали различни магове и вълшебници като Моргана и нейните сестри. Както и великият Мерлин - вълшебник и ясновидец, който помагал и многократно спасявал живота на крал Артур. За Мерлин също казват, че е бил друид.

Магическата школа на Хари Потър (обучение)

На тази снимка се вижда как днес децата се обучават на открито в Гластънбърийското горско училище.

лесная школа

На какво се обучават? На вълшебство, разбира се; повишаване на самочувствието, доверието, независимостта, духовното и моралното разбиране. Там те изучават околната среда, креативността, взаимната подкрепа и личните постижения. И както се вижда се обучават и на работа … с вълшебни пръчици :) годините сякаш не са променили нищо :).

Тоест, освен че Академията на Авалон е за възрастни, там има и училище за деца :))))))))))))))))

Безспорен факт е, че в продължение на 2000 години Гластънбъри е смятан за едно от най-светите места в Англия, дори го наричат "Английската света земя".

ИИСУС

Има предположения, че Исус Христос е посещавал Авалон, за да получи поредица от посвещения при друидите, но това са допускания, както и много други неща, свързани с Христос.

 Iosif arimafejski

Йосиф от Ариматея забил тоягата си там и градината цъфнала като и досега там може да се види дървото, под което е Светия Граал.

Друга легенда разказва, че когато Йосиф от Ариматея е в Гластънбъри, нарисувал икона на Богородица и това била първата икона на Божията майка в Англия.

Гластонберийска икона

Той построил в Гластънбъри и църква в чест на Божията майка. Предполага се, че това е първата в света църква на Богородица.

церковь богоматери

Гластънбъри пази спомените и за други светци: Дънстан Кентърбърийский, който основава (или по-скоро съживява) абатството в Гластънбъри и сериозно се е занимавал с алхимия;

Saint Dunstan

свети Кентърбърийски Етелнод; свети Ателм и Бритуолд Кентърбърийски; свети Бритуолд – Рамсбърийски епископ; свети Зигфрид от Швеция; светеца и отшелник Неот – заради всички тях Гластънбъри е наричан Земя на светци.

Известна е и историята на благоверния крал на Уесекс - Алфред Велики, който преди всяка важна битка с датчаните отивал в Гластънбъри, за да може да победи.

Учени и мистици наричат Гластънбъри по различен начин - център на света, училище по вълшебство, портал в невидимия свят, град на силата, вълшебното място на Албиона, втория Рим, Древния Авалон, Новия Йерусалим.

След моето посещение в Гластънбъри, убедено мога да кажа, че дори всички тези названия не отразяват до край феномена Гластънбъри. Там и досега стават чудеса с хората.

Той бе последният град в маршрута на нашето пътешествие във Великобритания. Преди него посетихме островите Ангълси и Бардси, които също имат славата на Авалон.

collageGlastn

Така, че ние преминахме по свещения път на друидите и се запознахме с различните проявления на Авалон.

Тази алхимия, която стана с мен в Гластънбъри, обаче не може да се сравни с нищо друго. По време на цялото пътешествие ние реално усещахме, че някаква благодатна сила ни покровителства и пази, но в Гластънбъри бе кулминацията.

Още от момента на пристигането ни стана ясно, че ние сме попаднали в някакво странно пространство и аз се чувствах като Алиса в страната на чудесата, а приятелката ми смяташе, че е във филм за Хари Потър, който се развива в реалността.

След няколкото вълшебства, които се случиха с нас, аз бях абсолютно сигурна, че групата на Майсторски клас 2018 ще посети Гластънбъри със своите специални цели, с особени упражнения и ритуали, които ще осигурят вътрешна и външна трансформация.

 

Свързани материали:

Майсторски клас 2018 - Феникс или пътя към Безсмъртието

Гластънбъри между Града на Чашата, Острова на безсмъртието и Рая

Авалон

Градина на Безсмъртие

Тор - Феникс и Архангел Михаил

ФЕНИКС

Архангел Михаил

Абатството в Гластънбъри

Йосиф Ариматейски – Пазителят на Граала

Джон Дий - съветник на кралица Елизабет І

Стоунхендж

 

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

 

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38