facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Лоша, безполезна и напразна работа - няма!


Правила на 104-годишен мъдрец от Карпатите за дълъг живот – II част

4853441
Високо в Карпатите живял веселият и трудолюбив Андрей Воронов. Той не знаел за съществуването на мотивационни тренинги, книги за духовно израстване и семинари. Този обикновен човек живял 104 години и починал не от старост, а при нещастен случай по време на работа. Старецът живял по свои прости правила и през годините записвал ценните си мисли.

Тези записки попаднали в ръцете на журналиста Мирослав Дочинец. Той издал през 2010 година книгата „Много години. Благи години. - Заповеди на 104-годишния Андрей Воронов - как да се живее дълго в щастие и радост ".

Удивени от впечатляващо простите и същевременно пропити с дълбока мъдрост житейски правила, журналисти от най – популярния руски сайт AdMe.ru ги разпространяват в мрежата.
av 02

Съвети за добро здраве:

• По-малко седи, но повече спи. Здравословният сън е лечебна сила, но ежедневно трябва да се заслужи с определено натоварване и повече усилия. Добре е в средата на деня да се подремне половин час, така че да се освежи главата. Не е хубаво да се спи след хранене, защото тогава кръвта става гъста и се натрупват мазнини по кръвоносните съдове.

• Търси повод да се топнеш във водата. Тя премахва умората, пречиства ума . Опитайте се да бъдете повече време на открито. Свикнете да живеете в по-хладни помещения. Достатъчно е краката и ръцете ви да са на топло, но главата - на прохладно. Тялото старее от топлината.

• Слабото и зиморничаво тяло укрепвай с билки. Шепа горски плодове, френско грозде, малини, листа от ягоди запарете с вряла вода и пийте през целия ден. През зимата ще имате голяма полза от това.

• Движете се повече! Камъкът, който се движи не обрасва с мъх. Никога не се страхувайте да започнете нещо ново – така ще се обновите.

• Никога не съм бил на курорт и нито една неделя не съм проспал. Моята почивка е в смяната на дейностите. Нервите почиват, когато ръцете ви се трудят. Тялото набира сили, когато работи главата.

• За да не ходите с детето по болници и аптеки, дайте го в ръцете на природата. Научете го да ходи по земята босо от най-ранна възраст. Трябва да се закали. Добър слънчев загар - това ще бъде полезно, ако го ухапе оса или мравка – също е добре. Да го ужили коприва, да се изкъпе със студена вода, да се издраска в тръни, да яде окапали плодове – също е полезно - тялото става по-силно, духът - по-здрав.

• Ако се уморите, почувствате слабост или болка, просто дайте почивка на тялото си. Нека храната ви стане по-лека. За това е нужно да хапнете само едно нещо през целия ден. На следващия ден - друго. И така, най-малко една или две седмици.

• Когато почувствате, че тялото ви се уморява бързо, че всичко ви дразни, работата, както се казва, бяга от ръцете ви - това означава, че е необходимо да изядете един морков, два или три пъти през деня. Така ще се възстановите.

• За да не се простудите, не се къпете с гореща вода, яжте всеки ден ядки и чесън, ходете боси и спете повече.

• Искате ли по-дълго да останете млади и да живеете дълго? Веднъж седмично си устройвайте ядково-ябълков ден. Сутрин си пригответе 8 ябълки и 8 ореха. През два часа изяждайте по една ябълка и орех. Така стомахът ще бъде сит през деня.

7 ключови неща, които трябва да запомните:

• Ако не знаеш какво да правиш, прави това, което знаеш.

• Ако те е страх да направиш нещо, не го прави, но ако го направиш, не се страхувай.

• Лоша, безполезна и напразна работа няма.

• Ако не знаеш как да постъпиш, действай според сърцето, ижно не нарушавай правилата.

• Не всичко се подчинява на разума. Но всичко се постига с упоритост.

• И няма нищо невъзможно за теб, докато живееш на свобода.

Вижте още от безценните заповеди в ПЪРВАТА ЧАСТ ТУК

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38