facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Майсторски клас - Благодат в Ирландия 2017


Тази година традицията продължава.

Вече 8 поредни години се провежда Майсторкси клас, 6 от които извън България. 

Накратко припомням предишните:

Египет. Изкачване планината на Моисей - Синай по време на войната в Египет.

collage1

 

България. Реденка, пещерата на Иван Рилски, Рилския манастир, занятието, което се проведе на поляната пред дома на Ванга.

collage02

 

България. Златни пясъци. Помните ли Текето и манастира Аладжа със специалните занимания на пазителите на тези свети места.

1474875477

 

Армения. Хор Вираб, Храма на слънцето Гарни, Татев.

collage03

 

Малта. Хипогеума, древните крепости и Джгантия.

collage3

 

Бали. Храмовете „Тирта Емпул”, „Бесаки”, залеза Тахан Лот.

collage4

 

Андора. Комплекса Меричел, езерото Енголастерс, Калдея.

collage5

 

Мароко. Залеза в пустинята Агафай, „Джема Ел Фна”, изгрева в Палмовата горичка.

collage6

С всяка година Майсторският клас набира сила и винаги носи със себе си Добро, както за участниците, така и за страните, в които се провежда. Като с всяка следваща година Доброто става все по-силно!

Темата на Майсторския клас миналата година бе Мисия и нашата група също имаше своя Мисия в Мароко.

Поздравления за всички, които организираха, участваха и проведоха този Майсторски клас. Една от мисиите със сигурност бе изпълнена! Години наред България нямаше директен полет до Мароко, но след нашата група, която ползва чартър, откриха директна линия между двете страни. Нашата група буквално отвори пространството.

С 2017 година идва ново начало, нов Майсторски клас, ново Добро, чието име е БЛАГОДАТ!

Майсторският клас е за тези, които търсят истинските неща в живота. Нещата, които не се продават и не се купуват. За тези, които не продават безценното в себе си и вярват, че в този практичен свят все пак има място за святото.

Какво значи БЛАГОДАТ? БЛАГОДАТ - това е доброволна незаслужена милост. Ако човек работи, той получава според своята работа определена награда. Така получаваме не БЛАГОДАТ, а заработена награда, защото сме работили за нея и тя е заслужена. Но, това няма нищо общо с БЛАГОДАТТА. Защото Благодатта се дава като подарък, като нещо, което не си заслужил, не си работил за него, не си се старал, не си го купувал, а получаваш като дар по милост и желанието на даващия. Хората могат да заработят или могат да получат Благодат и тогава при тях идват неочаквани, безценни дарове.

Според една китайска пословица

С пари можеш да купиш къща, но не дом.
С пари можеш да си купиш часовник, но не време.
С пари можеш да си купиш легло, но не сън.
С пари можеш да си купиш книга, но не познание (Знание).
С пари можеш да отидеш на лекар, но не да си купиш здраве.
С пари можеш да си купиш позиция, но не уважение.
С пари можеш да си купиш кръв, но не живот.
С пари можеш да си купиш секс, но не любов.

А сега да погледнем какво може бъде получено според китайската пословица като БЛАГОДАТ:

Дом, време, сън, знание, здраве, уважение, живот, любов.
Допълнете своето............ 

Всичко, което не може да бъде купено, може да бъде дадено като БЛАГОДАТ по желание на даващия, независимо от способността за приемане на вземащия.

Държавата, която се отвори за новия Майсторски клас 2017, не е случайна. Това е страната с национален символ детелина. gotovo Тя е наричана "Изумрудният остров", държавата на небесната дъга, страната на вечната младост, където оживяват легендите, страната на Джонатан Суифт и Гъливер, на Ения с божествения глас и любимците от U2. Държавата на викингите, келтите, друидите и свети Патрик. Страната, в която до ден днешен вярват, че там живеят елфи, феи и леприкони. Това е едно от тайнствените места на планетата, където вълшебството е ежедневие.

 

Групата на Майсторския клас ще се движи по свой собствен маршрут, който няма нищо общо с туристическите забележителности, макар че и тях ще видите.

Мястото, където ще бъде проведено едно от занятията на Майсторския клас е Чистилището на св. Патрик. Това не е място за обикновени туристи. В Чистилището трябва да знаеш защо отиваш.

chistilishe

Според преданието, Исус Христос там показва на св. Патрик пътищата към Ада и Рая.

Има свидетелства в средновековни карти, които сочат именно това място като Чистилище, където се извършва тайнството на пречистването. Според легендата, ако човек поне един път в живота си премине през Чистилището, никога няма да попадне в Ада. На това място още от древни времена идвали хора от Англия, Италия, Германия, Унгария, които знаели за необикновената му сила, която отваря пътя към Рая.

Подробности за Чистилището ТУК

Следващо място за занятията е Свещеният хълм Тара - столицата на божествената и безсмъртна раса Туата Де Данан. Безумно красиви, най-светлите от всички, които някога са властвали над Ирландия.

tara

Божествените имали 4 свещенни предмети:
1. Копието на Луг ( Spear of Lugh)
2. Котелът на добрите богове.
3. Мечът на бога на войната  Нуада, меч на Слънцето и Светлината (Claidheamh Solius).
4. Камъкът на съдбата (An Liath Fail).

Повече за Тара ТУК

Тара е свещеното място на тайнствените друиди, притежаващи свръхестествени сили. Най-известният им представител е Мерлин – могъщият маг, който отгледал крал Артур. Той и неговите рицари от кръглата маса посветили живота си на търсенето на Светия граал.

graal

Според келтските легенди, тази най-мощна християнска светиня е заровена именно около Тара. Граалът бил донесен там от Йосиф Ариматейски – човекът, който се погрижил за тялото на Исус след свалянето му от кръста. Едно от преданията казва, че друидите поканили Йосиф Ариматейски да се засели при тях и той пристигнал с Граала.

Граалът давал невероятна власт, но само на определени избраници, получили БЛАГОДАТТА.

Повече за Граала ТУК

На загадъчната Тара всеки от групата ще направи ритуал, за да получи власт над собственото си тяло, над собствената си съдба и над своя дом. Той ще бъде даден единствено на участниците в Майсторския клас.

Следващото занятие ще бъде проведено на Вълшебното езеро, където живеят феите.

underwater ruins

 Според легендите, феите на езерото подаряват непредвидими дарове – някои получават изцеление, други сбъдване на желанията, независимо дали вярвате в тях или не. Казват, че феите сами решават на кого какво да дадат. Така, че с Майсторския клас, чиято тема е Благодат, няма как да пропуснем това БЛАГОДАТНО място.

Повече за езеро ТУК

Ще посетим и уникалния Нюгрейндж :)

newgran

Повече за Нюгрейндж ТУК 

sov    Ирландска мъдрост ТУК

Очаквайте още много приятни сюрпризи в Ирландия.

Добре дошли на Майсторския клас, където се раздава БЛАГОДАТ!

 ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

ПОЧУВСТВАЙ

НАУЧИ

Видио; Майсторски класове на Моника Балаян

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38