facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

ТАРА – Свещеният хълм (Tara-Temair)


 Преди около 5000 години една цивилизация, неизвестна на учените и наречена просто „Строителите на мегалити“ е оставила своите следи по земите

на „Изумрудения остров“ – Ирландия . 

tara

Официалната археология не е могла да обясни как тези хора от каменната епоха са създали с примитивните си сечива каменни съоръжения, които биха затруднили дори съвременната техника. И за да стане загадката още по-неразрешима оказва се, че тези съоръжения имат прецизна пространствена ориентация съобразно съзвездията и движението на небесните светила, така че да служат като точен календар, отбелязващ повратните точки в природния годишен цикъл.

Едно от тези магнетични места е долината на река Бойн.

tara3

Именно тук, на тази територия, се намира свещеният хълм на Тара - мястото на коронация на ирландските крале, мястото, където е бил дворецът на митичния крал Кормак, едно свято място, за което се вярва, че е в пряка връзка с древния Висш крал.
Хълмът Тара е приеман за древно владение на боговете и портал към другия свят. след тях ... 142 крале са го обитавали. Мястото е почитано още от най-ранните общности на ирландците.

Историята сочи, че в праисторически времена хълмът се развивал като ритуален център с голяма важност. Значимостта му нараства още повече, след като на тези територии прииждат келтите. Според една от новите версии, Тара е била древната столица на изгубеното кралство Атлантис.
Има и предположения, че Ноевият ковчег се намира някъде около това място. 

По легенди свещения хълм Тара била столицата на божествената и безсмъртна раса Туата Де Данан (Tuatha De Danann). Според келтската митология, те са били безумно красиви божествени хора, най - светлите, които някога са властвали над Ирландия.

plemena 

Божествените имали 4 свещени предмети: 

Копието на Луг ( Spear of Lugh)
Lugh0

 Котелът на Дагда

Kotel

 Мечът на бога на войната Нуада

mech
 
Камъкът на съдбата (An Liath Fàil)

tru

 

 

 

 

 

  

Хълмът Тара представлява единен комплекс от около 24 монумента. Най-старият от тях представлява галерия гробница от ерата на неолита. Другите монументи датират от времето на бронзовата ера и на желязната ера. Най-специфичното за тях е, че не всичките са били гробове. Там има и укрепления с пръстеновидна форма, изкопи, създадени с цел отбрана и ритуални заграждения. Дадени са им наименования, които ги свързват с личностите на някой древен бог или крал. Има и такива, които са наречени с други имена – според формите им или според асоциациите, които будят по някакъв признак.

Тук се намира и ирландският Стоунхендж – структура на 4500 г. Археолози са направили компютърна графика, която показва, че това огромно, изградено от дървен материал място е било използвано за церемонии по освещаване и езически погребения на Ирландски крале.

tara2

Енергийните земни полета на Тара показват високо ниво на духовен фокус. Централната сребърна енергийна линия на земята преминава през целия хълм. Тази сребърна енергия дава възможност за достигане на по-високо духовно осъзнаване. В същото време златната енергийна линия преминава през хълма от северозапад, давайки силна божествена енергия. В това съчетание сребърната и златната енергии са толкова силни, че могат да устоят на всякакви опити за вреда. Тези линии са част от Аурата на Земята.

t

Ако искате да се отворите към земните енергии, то непременно помолете предварително за духовна защита, за да не приемете негативни енергии във вашата аура. Тези земни енергийни линии хранят човека с енергия за живот чрез неговите чакри. Растенията и животните също се хранят от тях, както и почвата би била мъртва без тяхната енергия.  

За Майсторски клас "Благодат" в Ирландия ТУК

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38