facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Учените откриха кои думи лекуват


Всички знаем колко е голяма силата на думите.

Една и съща мисъл, изразена по различен начин може, както да помогне в труден момент, така и дълбоко да нарани душата ни.

Вече има доказателства, че изразите ни могат променят реакцията на мозъка и всъщност ние сме това, което говорим и мислим.
Двама учени и приятели - неврологът Андрю Нюбърг и специалистът по комуникации Марк Робърт Уолдман правят забележително проучване за въздействието на езика върху функционирането на мозъка.

am 01

Резултатите си публикуват в книгата "Думите могат да променят вашия мозък". В нея те убедително доказват, че ежедневната употреба на добри думи като "любов" и "мир" оказват влияние върху нашето мислене, стимулират работата на предната част на фронталните лобове в мозъка. Ако подбирате положителни думи, по-лесно ще приемате промените в живота си, ще постигнате целите си и ще останете в добро настроение, уверени са авторите.

Използването на отрицателни и агресивни думи предизвиква реакция в мозъка, подобно на отговор на организма към страх и опасност, което увеличава нивото на кортизол и други стресови хормони в кръвта. Разбира се, когато сме принудени да защитаваме себе си и семействата си, освобождаването на тези хормони е само от полза. Но често, организмът не се нуждае от такъв стрес.

Знаете ли какво става, когато превъртате едни и същи неприятни мисли, които постепенно засенчват всичко наоколо? На кого ли не се е случвало това? Според Нюбърг и Уолдман, в този момент започва стимулация на мозъчния център отговорен за страха. Тялото получава сигнал: "Аз съм в опасност, значи е време да се притеснявате и тревожите." Изводът - от лошите мисли може да се разболеете.

cvf 022

Обратно - позитивните мисли са не само приятни, но и лекуват. Въздействието на приятните мисли върху париеталния лоб са поразителни! С тяхна помощ, ние започваме да се чувстваме физически по-добре и така възприемаме и света около нас.

Авторите препоръчват да започнете промяната в мисленето си постепенно. Опитайте се да използвате различни думи и наблюдавайте реакцията им.
Ако станете по-спокойни, по-щастливи и около вас всичко изглежда по-ярко, вие сте на прав път!

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38