facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Отговорност към себе си


Не можеш да срещнеш Летка Семерджиева и да не се обърнеш замислен след нея.

LETI 04

На 85 години, тя излъчва сексапил и изящество. Осанката й е царствена, маниерите – деликатни, облеклото й - стилно и елегантно. Тази зима я спрели на улицата с възхита: „Госпожо, Вие предавате европейски вид на столицата с визията си!” 

След няколко случайни срещи и в мен надделя желанието да я заговоря, убедена че ще попадна на интересна история за живот преминал под светлината на прожекторите. Исках да разбера на какво се дължи желанието й винаги да изглежда така добре. „Аз и кофата с боклук не хвърлям по домашни дрехи, до магазина за хляб отивам стилно облечена. Никога няма да ме видите неглиже. Защото жената трябва да е винаги изящна, непринудена и красива. Нали за това е жена?”, усмихва се Лети, за която сякаш времето е спряло.

LETI 02

Но ключът се оказа на друго място. Нейният живот не е преминал белязан от светска суета и протокол, а отговорността към себе си и към близките била  най - важното качество за нея. "Това  означава не само да доведеш нещо до успешен финал, а да го проявяваш дори и в най - дребните детайли", уточнява Лети, която и досега не се примирява с нещо, направено не както трябва. Затова счита, че и външния вид, поддържането на духа, тялото и визията са проява на висша степен  на отговорност и уважение към себе си. За елегантната дама е еднакво недопустимо да изглеждаш отпусната и занемарена когато си сред близките си или съвсем сама. "През целия си живот съм била взискателна и отговорна. За съжаление, сега виждам, че никой не учи младите на това", натъжава се Лети.

LETI 01
„Баща ми решил да имам странно име. Дори свещеникът не искал да ме кръсти, защото такова име няма. С годините разбрах: Бог ми е дал името Лети – да летя и да раздавам топлина." В трудните житейски ситуации я подкрепяла вярата и упованието, че Господ я пази.Така е възпитала и децата си. Наскоро синът й, арх. Любомир Семерджиев дари проекта си на храм „Успение на Пресвета Богородица” на град Ямбол, където цели 128 години не е сътворявана църква.

rsz leti 03 „Животът ми не беше лек и не съм имала време да се отпускам. Никога не изпусках основната нишка – всички да оцелеем и децата да се изучат." Като завършила гимназия, красивият й почерк определил професията й. Първите й работодатели я харесали заради него за счетоводител, защото в онези години за това е било нужно много писане. Спомня си, че когато влизала някъде, всички я поздравявали със „Здравей, радост.” „Аз винаги бях усмихната, позитивна. Това ми идва отвътре, това е харизма. За да го постигнеш, трябва да не завиждаш, а да се радваш на другите, които са успели. Тогава при теб всичко се връща двойно,” категорична е достолепната дама, от която още струи оптимизъм. Тя има дарбата и на ненадминат педагог. Изучила на четмо и писмо още 16 съседски малчугани, които са й благодарни до днес. Ей, така, защото е човек, който носи отговорност за себе си и за другите.

rsz leti 05
„Мъжете се обичат с разбиране”, съветва дамата, която е посветила живота си на обичта. „Грижата за децата не е само осигуряване на храна, а за другото да се разчита на учителите в училище. Младите жени не бива да забравят основния закон: Никога не се занемарявай! Нито вкъщи, нито на работата, нито навън. Бъдете усмихнати, живейте щастливо, за да имате куража и вие да изглеждате така на моите години!”

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38