facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

10 причини да видиш Мароко


Така озаглави любезното си домакинство посланикът на Кралство Мароко

Нейно Превъзходителство Латифа Ахарбаш. Тя посрещна лично на вратата на резиденцията си нашата група. И даде знак, че мароканците са усмихнати, сърдечни и добронамерени хора, за които приятелската атмосфера се установява още от пръв поглед.

rsz dsc03875
Посланик Ахарбаш увери, че Мароко е единствената държава непреживяла на практика Арабската пролет и това предопределя позицията й в региона. Често мароканците цитират думите на краля на Мароко Мохамед VI: „Мароко е като дърво. Корените му са в Африка, а клоните в Европа!”

rsz dsc03881
Като дама, Нейно превъзходителство Латифа Ахарбаш отдели внимание на мароканската кухня, определяйки я като изключително богата, здравословна и екологично чиста. Тя е под влияние на различни култури. Например берберите, които са мароканци, но не и араби, са я обогатили с различини зеленчуци и арганово масло за ядене. Евреите, пък – със сладко-соления вкус. Изтъчените ценители в Мароко ще бъдат впечатлени от богатата вкусова палитра на винопроизводството, което предлага дори сиво вино. А чаят, той е повече от традиция!

rsz dsc03953
„Ще бъдете впечатлени от многото живи музеи, най – вече в старата Медина, където мароканците живеят и до днес. В нашите стари замъци – хизба, все още живеят семейства. Ние запазваме и поддържаме всичко автентично”, увери посланик Ахарбаш. В Мароко имат държавна политика за опазване наследството и занаятите. Голяма част от мароканците са занаятчии, които изработват продуктите в домовете си, а не в архитектурни резервати. Всичко се прави ръчно. Местните занаяти формират 19% от БВП на страната. Те и туризмът вървят ръка за ръка в Мароко.

rsz dsc03890
Това е държава на радостта, празниците и фестивалите. Като нас имат празник на мароканската роза. Той е вторият по големина фестивал в Маракеш. Фестивалите започват от февруари и продължават до декември.

rsz dsc03887
„Мароканците са много гостоприемни хора, без значение дали са бедни или богати. Те ще ви отворят вратите си и ще споделят с вас трапезата си. Не ги обиждайте като им плащате”, посъветва посланик Ахарбаш и добави: „При нас усещането за интимност и семейство е трогателно!”
Ние също останахме с това чувство от сърдечната визита. Благодарим Ви, госпожо Ахарбаш!

rsz dsc03883

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38