facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Започнете деня си с целувка


14 февруари не се празнува с приятели. Свети Валентин е за двама!

Има много легенди за св.Валентин. Разказва се, че римският император Клавдий I I вярвал, че мъжете са по – добри войни когато нямат семейство и любима. Затова забранил на войниците да сключват брак, да имат жена и деца, за да се бият по – добре. Един свещеник на име Валентин се оказал достатъчно смел и престъпил императорската заповед, скришом венчавайки влюбените в своята църква. Хората на императора разбрали за това, заловили Валентин и го осъдили на смърт. Дори след като бил убит той останал покровител на влюбените, а църквата го признала за светец.
Според друга легенда Валентин бил не само отличен свещеник, но и изкусен лечител. Препоръчвал билките да се смесват с мед, така че оздравяването винаги било приятно. Намирал цяр и за нелечимо болни, а за чудесата които вършел, още приживе започнали да го наричат св. Валентин. Един надзирател му довел своята сляпа дъщеря. Свещеникът й приготвил мехлем и ... се влюбил в нея.lov 2

По това време, както вече разказахме, император Клавдий I I забранява на мъжете да се женят, за да са добри войни. Престъпвайки забраната Валентин, продължава да венчава влюбени. Щом разбира за това, императорът го хвърля в тъмница. Малко преди да умре, Валентин пише писмо на своята любима. И става чудо! Когато получава писмото, сляпото момиче проглежда!
Има още легенди за Валентин и неговите чудеса,но във всички се набляга, че той е бил реална личност, загинала в името на любовта.
В навечерието на празника Св. Валентин трябва да се помирим със своя любим и да простим на всички мъже или жени, които някога са били в живота ни. Това е най – доброто време да осъзнаем, че не случайно сме били с някого в даден момент. Нека мислено им пожелаем нещо хубаво.
Много важно е на 14 февруари да приготвим сами празничната вечеря за своя любим. Има поверие, че ако жената сготви сама храната и вложи в нея цялата своя любов, то нейният любим никога няма да й изневери. Така, че до 14 февруари да сте се научили да готвите.

lov 4
А най – големият подарък, който можем да поднесем на любимия в този ден, е да го събудим с целувка. Да му кажем колко го обичаме, какво щастие е, че този човек е до нас. Започнете деня си с целувка! Който първи се събуди - той целува другия. Този ден е за двама! Празникът е на влюбените, затова е задължително да сте с любимия! На този ден трябва да си кажете най – хубавите думи и да си благодарите, че сте заедно.
И тъй като на празника цялата природа благославя любовта, няма по – подходящ момент от 14 февруари да поискате ръката на своята любима. Браковете, които са скрепени след предложение в деня на Св.Валентин, не се разтрогват. Ако сте нерешителен и вече имате избраница, най – добре на този ден да й разкриете чувствата си и да й се обясните в любов. Задължително с подарък! Нощта на Св.Валентин пък е идеална за зачатие на бебе. Децата, сътворени на този ден, са любимци не само на родителите си, но и на цялата Вселена. Причината, е че на 14-ти цялата Земя вибрира с енергията на любовта.

lov 3
Онези, които все още не са я открили, могат да се възползват от момента и да направят малък ритуал за привличането й, свързан с бялата роза. Тя е символ на любовта и вечността – следователно и на вечната любов. Ритуалът не се прави към конкретен човек. Отправя се към цялата Вселена, така че човекът, който ще ви донесе любов и с когото ще бъдете щастливи, сам ще дойде. Тази празнична церемония е много красива. Може да се направи и на свещи, в нежна, тайнствена атмосфера на фона на любима музика. Затваряте очи, отпускате се и насочвате вниманието си към сърцето с мисълта, че искате да привлечете своя любим или любима. Представете си, че в сърцето ви има огромен букет от бели рози, който с любов отдавате на цялата Вселена. Можете да визуализирате Земята като малка сфера, която обсипвате с белите рози. Също така вижте мислено как всяко едно от цветята свети. Разпръснете ги върху Земята и любовта във вашия живот задължително ще дойде. Не е малка вероятността да се появи опашка от кандидати за сърцето ви. И още по – добре – тъкмо ще имате избор.

rsz 1rsz lov 1
Не е истина, че мъжете са еднакви, че жените все мамят, че всички изневеряват, че няма вечна любов. Това просто не е вярно. Познавам много хора, които истински се обичат. Една история за истинска любов, обаче, направо ме разтърси.
Максим, който е от град Сочи, Русия, претърпява инцидент някъде в Бавария и остава инвалид. Не може да помръдне, не може да говори – истински жив труп. Той идваше на курсовете ми винаги с едно момиче, което го водеше и не изпускаше ръката му през цялото време. Попитах организаторите за нея и те казаха: „Няма да повярваш. Това е неговата любима, с която се запознал преди инцидента, а тя не го изоставя нито за миг и след това”. Единственото изречение, което Максим изговаряше ясно и все го повтаряше, беше: „Това е моето момиче!” Максим живее гордо напук на докторите, които отдавна го бяха отписали. И е щастлив. Тя също. Живеят заедно. Тя работи, пазарува, грижи се за него, обича го, той също я обича, седят в парка, държат се за ръце, целуват се. Невероятно. Нищо подобно не съм виждала в моя живот.

heart
автор Моника Балаян

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38