facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Щастието е парче глина в твоята длан


За да го имате, поискайте го от все сърце и го очаквайте така, както чакате Нова година.


Какво е щастието и къде живее?

    Ако попитате който и да е човек на земята: „Искаш ли да бъдеш щастлив?", ще чуете един и същи отговор: „Да." Независимо от националност, възраст, пол. Веднъж разговарях с човек, постигнал много в живота си. Собственик на голяма компания в Новосибирск, той осигуряваше материално не само своето семейство, но и родителите на жена си, братята и сестрите си, занимаваше се с благотворителност. Стана ми интересно - какво още може да иска? Попитах го: „Имаш всичко, толкова много си постигнал, помагаш на много хора, имаш прекрасно семейство, деца, приятели, пари, признание. Има ли още нещо, към което се стремиш?". Той ме погледна тъжно и каза: „Искам щастие! Когато бях ерген, си мислех, че щастието е в семейството, когато бях беден – че е в парите, после ми казаха, че е да помагаш на хората, търсех щастието и в дружбата. И, знаеш ли, не го намерих, а искам щастие, а къде е то – не знам, може би изобщо го няма?".

praznik
Къде е щастието наистина?
За вас щастие какво означава? Какъв смисъл влагате в тази дума? Какво трябва да се случи, за да се почувствате щастливи? Ако имате отговор на тези въпроси – отлично! Можете да преминете към следващия етап – реализация на целите на практика.
Ако нямате отговор, спомнете си за какво мечтаехте, когато бяхте млади, и какво беше ценно за вас. Какво тогава беше важно?
Следващият етап: вярвате ли, че на Земята има щастие за вас? Не просто искате да вярвате, че всичко ще ви се получи, а вярвате, че има щастие и щастието е за вас! Независимо от всичко, без да слушате когото и да било.

Абсолютната вяра (християнска притча)
"Било сушаво лято и жителите на малко село били обезпокоени какво ще стане с реколтата. В един неделен ден, след молитвите, те се обърнали към
своя проповедник за съвет.
- Отче, трябва да направим нещо, иначе ще загубим реколтата!
- Всичко, което се иска, е да се молите с абсолютна вяра. Молитва без вяра не е молитва. Трябва да идва от сърцето - отговорил свещеникът. Цялата следваща седмица фермерите се събирали два пъти дневно и се молили Бог да им прати дъжд. В неделя отишли при свещеника.
- Нищо не става, отче! Всеки ден се събираме и се молим, а дъжд няма и няма.
- Наистина ли се молите с вяра?
Те започнали да го уверяват. Но отецът възразил:
- Знам, че се молите без вяра, защото нито един от вас, идвайки насам, не си е взел чадър!"
И така, ако вярвате, с лекота ще отговорите на следния въпрос: за какво се подготвяте в близко бъдеще? За щастие ли? Значи в душата ви цари трепет, предчувствие за щастие и това не е очакване, а знание, че щастието е близко, много близко.
Спомнете си как знаете, че Новата година ще дойде във вашия дом. Спомнете си как се подготвяте, с каква радост си купувате нови неща, как украсявате дома си, предчувствието за празник.

ng6
А как се подготвяте за щастието – себе си, дома си? Това е много важно – и вътрешно, и външно да бъдете готови. Затова, без да се замисляте и минута, започнете да украсявате себе си и своя дом. Бързо, бързо, щастието вече е близо! Създайте атмосфера на празник в душата си и около себе си. Направете всичко, което смятате за необходимо, за да срещнете своето щастие достойно.
И когато сте готови... Щастието е дошло!
Всяка сутрин се събуждайте с чувство за щастие в душата, че то е във вашия дом, във вашия живот, навсякъде около вас.
Защото човек сам създава своето щастие!

09873
Създал Господ човека от глина и му останало парченце. Попитал: „Какво още да направя за теб?".
- Щастие! – отвърнал човекът.
Господ се усмихнал, поел ръката му и сложил парченцето глина в неговата длан.
- Щастието ще си го изваеш сам."

автор Моника Балаян

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38