facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

11 неща, които трябва направиш за себе си още днес


Животът е кратък. Често слушаме това, но дали се замисляме какво значи?

    А смисълът е простичък: От живота трябва да получаваме удоволствие, не да губим време в постоянни саможертви! Повече позитивна енергия – тя поддържа нашия положителен заряд.

9 7
1. Усмихвайте се
Всеки път когато се усмихвате, вашия организъм изработва ендорфин, който подобрява емоционалното състояние. Както пише Psychology Today: „Усмивката активира нервните окончания и това ни прави не само щастливи, но е и полезно за здравето."
2. Смейте се
Има моменти, в които ти идва да плачеш и да се смееш. Естествено, можеш и да поплачеш, но е по – добре да смекчиш ситуацията и да се разсмееш. Смехът и чувството за хумор имат лечебни свойства и променят към добро и най – лошия ден.
3. Бъдете благодарни
Много от нас забравят колко им е провървяло в живота. Мислете по – малко за собственото си благополучие и повече за нещастните. Чувството на благодарност ще ви помогне да цените изобилието около вас, което преди не сте и забелязвали.

rad2
4. Излизайте на открито
Най – доброто лекарство против стреса е насладата от красотата на природата. Всичко, което ни е нужно, това са няколко минути отдих. Много учени отбелязват полезното влияние на тази практика.
5. Отдайте се на чувствата
Най – добрата проява на любов към себе си е вниманието към своите чувства. Трябва да приемем факта, че всички наши емоции имат своите причини, които не бива да пренебрегваме.
6. Подарете си малко любов
Понякога е достатъчно да проявим любов към самите себе си – кой освен нас заслужава повече от това? Подарете си любимо занимание, което ви носи удоволствие. Отделяйки време за него, ние изпълняваме своите желания.

r90
7. Живейте в настоящето
По – добро време от сегашното няма да има! Трябва да се съсредоточим в сегашния си живот, а миналото и бъдещето да остане на заден план. Хората се замислят за това, което биха могли да направят, какво ще произлезе от това, но ние не можем да живеем на друго място и в друго време. Настоящето – това е нашия живот!
8. Поставете своите граници
Отстоявайте себе си! Позволете на вашите близки да разберат какво е неприемливо за вас. Така ще бъдете честни към себе си.

smyana
9. Намалете темпото
Отпуснете се! Всеки ден по път за работа или към дома потърсете удоволствие от самия път, от картините през прозореца вместо да мислите за предстоящите грижи. Поемете въздух и се наслаждавайте.
10. Избягвайте „отровните" ситуации
В живота си срещаме „токсични" хора. След контакта с тях остава само пустота, досада и раздразнение. Най – доброто, което можем да направим е да ги избягваме и да сведем до минимум контактите с тях.
11.Споделяйте щастието
Това може да се прояви във вид на доброволна помощ или във форма на пожертвование. Така не само, че ще се почувстваме по – добре, но можем да променим живота си!

               iu765

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38