facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

София Лорен - нейните тайни за младостта и красотата


Каква е тайната на София Лорен да изглежда толкова дълго време млада и красива?

Положителна нагласа

sl 1

Доброто настроение и позитивната нагласа, според София Лорен, са ключът към по-щастлив живот и към външната привлекателност. „Аз винаги мисля позитивно. Много рядко може да ме видите в тъжно или меланхолично настроение, - казва звездата. - Трябва да се радвате на живота, на всеки един миг. Това е много важно, за да направите добро впечатление. Винаги се обграждайте с хора, които обичате, с които ви е приятно да поговорите или да научете нещо ново." В допълнение актрисата препоръчва да избягваме стреса и по-малко да се тревожим: „Вие трябва да се грижите за себе си. Почивайте си, четете, гледайте залеза. Правете това, което ще ви зарадва."

 Самодисциплина и грижа за себе си

sl 3

„Трудно може да станете неотразими, ако сте мързеливи" – тази мисъл на София Лорен отдавна е станала афоризъм, който се предава от уста на уста в продължение на вече много години. Актрисата е убедена, че една от основните тайни на женската привлекателност е самодисциплината. „Ако една млада жена има изразителен външен вид, но ѝ липсва самодисциплина, то с годините от нейната красота няма да остане нищо. А ако една жена с напълно нормален външен вид полага грижи за себе си, то с времето тя несъмнено ще стане още по-привлекателна", - уверена е актрисата. Едно от любимите ѝ средства за разкрасяване е студено пресования зехтин: него тя използва в храната, също така го добавя във ваната и го нанася на кожата. Според звездата с напредването на възрастта е нужно да коригираме своите грижи и да отделяме специално внимание на различни козметични процедури, които помагат на жените да бъдат красиви, що се отнася до грима, трябва да се придържаме към принципа „колкото по-малко, толкова по-добре": „С напредването на възрастта вие трябва да използвате по-малко грим. Това е просто правило. Винаги се забелязва, когато по-възрастни жени се опитват да компенсират възрастта си с дебел слой грим, но това не ги прави по-привлекателни."

Активен живот

 sl 13

София Лорен започва деня си достатъчно рано - в 5-6 часа сутринта, а си ляга в 8-9 вечерта. Това време ѝ е напълно достатъчно, за да се чувства бодра и да изглежда привлекателна. Всяка сутрин тя прави лека гимнастика и се разхожда на свеж въздух по няколко часа, като си налага винаги да следва тези принципи. „Обикновено се събуждам рано и скачам от леглото, дори да не ми се ще. Не е нужно да си търся оправдания, за да не тренирам. Ходя много и съветвам всички да го правят - това е много полезно за сърцето и за фигурата,"- казва актрисата. София Лорен прекарва много време сред природата със семейството си и не може да си представи живота без любимата си работа: „Мисля, че съм родена за това. Когато съм имала дълги паузи в снимките, буквално не можех да се намеря място и започвах да се цупя. "

Правилно хранене

 sl 12

През 2006 г. на 72 години София Лорен позира гола за календара Pirelli и тези нейни снимки стават сензация! Впрочем и сега – вече на 80 – София Лорен е все така невероятно стройна и може с да се гордее с божествените си женствени форми. Актрисата признава, че не е на диети и не гладува, защото много обича да яде, но винаги следи какво приема. „Внимавайте какво ядете! Яжте малки и още по-малки порции, та нали не искате да бъдете пълни" - казва звездата. Своя ден София Лорен обикновено започва с малка закуска, последвана от обилен обяд, а вечер - лека вечеря: „Ям много зеленчуци, салати, малко месо и някои плодове. Това е всичко. Но обичам също сладките и тестените изделия, така че понякога им се отдавам." Актрисата твърди, че теглото никога не е било проблем за нея: „Мога да кача няколко килограма, но след това лесно да си възвръщам формата."

Да приемаш себе си и възрастта си

loren

София Лорен е уверена, че не е необходимо да се отричат естествените промени, свързани с възрастта, които са неизбежни. Известната италианка не крие възрастта си и не се опитва да изглежда по-млада. Актрисата също така твърди, че никога не е прибягвала до помощта на пластични хирурзи, а на въпроса как успява да изглежда толкова привлекателна, тя отговаря философски: „Мисля, че това е заложено в ДНК. Ако искате винаги да изглеждате млади, можете да си направите някакви операции, но лично на мен не ми харесва тази идея. Хората често остават недоволни от резултата от подобни грешки. Аз наистина не бих искала това и прекалено обичам себе си, за да се реша на някаква такава намеса", - твърди кинодивата.

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38