facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Диетата, която може да ни подмлади


Има ли храни, които могат да спрат стареенето и да ни върнат младостта?

st

 Този въпрос от години занимава проф. Никълъс Периконе от Медицинския институт в Унивеситета в Йейл. Ученият е провел множество изследвания и е стигнал до една изключително проста и ефективна диета, чийто резултат може да се види в рамките на дни.
По специалност дерматолог Периконе съвсем логично започва да проучва кои храни могат да върнат младежкия вид на кожата. Проучванията му обаче стигат до неочаквани резултати. Оказва се, че с помощта на определени храни можем да подмладим целия организъм.

Анализът от дългогодишните изследвания показва, че всяка седмица трябва да се опитват поне два нови плода. Целта е тялото да получав максимално разнообразие от антиоксиданти и полезни вещества.

collage
Основното меню трябва да съдържа предимно сьомга, различни видове риби и охладено пилешко месо.

Най-важният фактор в диетата разбира се е сьомгата, която е истинска бомба при подмладяването заради изобилието си от Омега-3. Тези мастни киселини успяват по невероятен начин да подновяват кожата и целия организъм на клетъчно ниво.
Една от причините е в огромното количество протеини, които буквално регенерират тялото, косата и ноктите. Освен това улесняват преноса на кислород в кръвта и я зареждат с всички витамини от групата Б, които се оказват ключови фактори за обновяването на организма.
Заради уникалните свойства на сьомгата, доктор Периконе съветва да си хапваме от нея поне два пъти на ден. Или десетина пъти седмично.
Най-добре според учения е сьомгата да се приготвя на грил или да се пече на фурна. Целта е да се намали количеството мазнини и така покрай подмладяването да се постигне и ефект на отслабване.

От време на време можем да се разнообразяваме с морски дарове, крехко пилешко месо или други видове риба.

Според изследването почти всички плодове и зеленчуци могат да ни подмладят. Царе в това отношение са авокадото и анансът, убеден е ученият. Веднага след тях се нареждат спанакът, оранжевите тикви и доматите. Изследванията са показали, че силен ефект имат и броколите, зелето, кивито, цитрусите, аспержите, крушите, прасковите, ягодите и сливите, установява докторът от Йейлския университет.
Киселото мляко, изварата, тофуто и ядките също имат много добър ефект при обновяването на организма, сочат изследванията на учения.

Докторът установява, че ако се стремим да се подмладим, нямаме никаква полза от хляба, ориза, царевицата, картофите, бананите, мангото, морковите и папаята. Аргументите срещу тях са много и затова е най-добре консумацията им да се намали до минимум.

Според доктора от Йейл закуската може да се състои от обезмаслено мляко с малко овесени ядки и плодова салата. Или вместо мляко омлет от едно яйце.
На обяд е добре да се хапва сьомга и салата с малко зехтин. Вечерята може да се състои отново от сьомга, риба тон, пилешко месо и обезателно голяма салата. Между храненията могат да се консумират полезните за подмладяването плодове.

Много важно е през деня да се изпиват и поне 2 литра минерална вода, подчертава ученият.

type-waterj

 

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38