facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Сен Жермен консумирал само три храни


Каква била тайната на загадъчния граф?

Той твърдял, че притежава елексира на младостта, но казвал, че освен това, трябва да спазва и специална диета. Затова на каквито и кралски гощавки да го канили, той винаги поставял едно условие – че храната ще се приготви точно така, както той каже. А той, за всеобщо изумление, консумирал само три храни – варено натрошено жито, крехко бяло пилешко месо и овесени ядки или каша от овесено брашно. germeneda3
Сен Жермен давал специални указания на домакините си как трябва да се сготвят любимите му ястия и хапвал по малко само от тях. Почти никой не го бил виждал да пие алкохол.
Всеки път когато някой, който не знаел за специалната диета на графа, го канел да хапне нещо друго, Сен Жермен любезно отказвал с думите, че предпочита да разговаря с приятната компания.
На събеседниците му правело впечатление и още нещо – тайнственият благородник полагал всички усилия, за да не настине. Всъщност само това наистина го притеснявало. Затова мнозина гадаели дали слабият имунитет не бил цената на вечната младост.
Дали феноменалните му способности и вечната му младост не са се дължали на многото часове, които отделял за концентрация и медитация? По този въпрос няма яснота, но тези му занимания били известни на близките му приятели. Както и че на няколко пъти го заварвали усамотен в поза лотос.
lotos1
Когато го питали за тези му увлечения, Сен Жермен споделял, че си има свое убежище в Хималаите и много скоро ще иде отново там, за да прекара следващите 85 години. След което щял да се върне в Европа, за да продължи да помага.

Официално е съобщено, че благородникът умира в двореца на принц Карл Хесе през 1784 г., където с приятели провеждали тайни египетски ритуали и алхимични опити. Но никой не повярвал в смъртта му, защото след това продължили да го виждат на най-неочаквани места. Графиня Д'Адемар в спомените си твърди, че са разговаряли няколко години след мнимото му напускане на този свят. Граф Шальон през 1788 г. също описва една своя среща с необикновения Сен Жермен. Мадам Дьо Жанлис пък се кълне, че през 1821 г. го е видяла във Виена.
Каквато и да е истината за легендарния граф, едва ли толкова много хора могат да си въобразяват и да свидетелстват в спомените си, че някой дълги години може да остане млад.

germenmolodost1

Преди << Сен Жермен и неговите способности                       Начало >> Вечномладият граф Сен Жермен

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38