facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Сен Жермен и неговите изключителни способности


Сен Жермен и пророческата му дарба.

garmenwreme2Той предупредил години преди Френската революция какво ще стане. Описан е и негов разговор с графиня Д'Адемар, където той бил съкрушен, че не може да предотврати обезглавяването на кралица Мария-Антоанета на гилотината.
В спомените си Франц Грефер описва една случка със Сен Жермен, който в края на една приятелска сбирка придобил изключително сериозен вид, очите му се замъглили все едно бил на друго място и той с променен глас казал, че трябва да замине – първо в Константинопол, а след това във Великобритания. В Лондон трябвало да помогне за създаването на две изобретения, които щели да се появят през следващия век – парахода и влака. Затова помолил приятелите си да не го посещават. На сбогуване казал на компанията си, че ще се видят още само веднъж и точно така се случило.
Казвал, че може свободно да пътува в миналото и в бъдещето. Затова знаел, че през 20 век хората ще могат в реално време да научават какво става по света, описвайки телевизора като говореща кутия с картини. Че ще се придвижват много бързо чрез порещи небето метални птици, с огромни лодки през морето и т.н.

Освен пророческата дарба, графът бил и приказно богат. Имал уникална колекция от скъпоценни копчета, верижки, часовници, бижута, които сменял ежедневно.

zoloto1 Барон Глайхен бил сред малцината, успели да видят съкровищата на Сен Жермен от диаманти, сапфири и други скъпоценни камъни. В спомените си той пише, че като познавач често разглеждал добри екземпляри, но толкова големи като тези на графа, никога не бил виждал. Според него някои от диамантите и сапфирите били колкото снежна топка.
 С тях Сен Жермен правел щедри подаръци на приятелите си, включително на кралските особи, на които бил чест гост. Дори на поканите си за партита той поставял по един малък скъпоценен камък.
Прочутият плейбой Джакомо Казанова в спомените си описва мистериозния граф като изключителен маг, химик, композитор и музикант. Веднъж италианецът го провокирал и вечномладият мъж му показал как превръща обикновена монета в златна. Казанова се усъмнил и това сложило край на познанството им.
Макар че средновековният покорител на женски сърца не повярвал, граф Валбел твърди, че подобна трансформация станала пред очите му. Сен Жермен поискал от него сребърна монета, намазал я с някакво вещество, вкарал я в пещта и когато тя изстинала вече била от чисто злато. В спомените си графиня Д'Адемар твърди, че именно тази монета дълги години била част от колекцията й.

Сен Жермен бил признат от тогавашните художници като изключителен рисувач и често го питали как приготвя боите си, защото били невероятно искрящи и свежи. Графът бил и ненадминат музикант и композитор. Дори британският вестник „Лондон кроникъл" в броя си от 1760 г. публикува хвалебствена статия за Сен Жермен и неговите композиции на песни и опери.

0 aed1c c89f61a8 XL

Начало << Вечномладият граф Сен Жермен      Следващо >> Сен Жермен консумирал само три храни

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38