facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Вечномладият граф Сен Жермен


Ако изобщо някой знае тайната на вечната младост,

това е митичният граф Сен Жермен. Реална историческа личност, за познанството с когото свидетелстват благородници, принцове и крале от различни епохи. Пруският крал Фридрих Велики бил сред най-близките приятели на Сен Жермен и в мемоарите си пише, че графът е човек, който не умира.

germen00

През всички години на приятелство с различни хора благородникът изумявал всички, защото изглеждал по един и същи начин – около 40-45 годишен, със свежа младежка кожа, леко мургав, с черна чуплива коса и магнетични тъмни очи.
В спомените си за Мария-Антоанета, графиня Д'Адемар описва, че два пъти го е срещала – веднъж през 1743 г. и втори път през 1768 г. Странното било, че за целия този период Сен Жермен изобщо не се бил променил. Изглеждал по същия начин, на същата възраст и бил все така загадъчен и приказно богат.
Може би затова той бил най-желаният събеседник за всички кралски особи в Русия и цяла Европа.
Поразявал със способността си да се появява по чудодеен начин – озовавал с направо в помещението, където били приятелите или домакините му. Никой никога не го бил виждал да минава през вратите или през официалния вход.
germengraf0Графиня Д'Адемар описва в спомените си една изумителна случка, на която станала свидтел. На някакво събиране Сен Жермен се видял с графиня Жержи. Възрастната вече дама била изумена от вида му и го попитала как е възможно да изглежда дори по-млад отколкото бил преди 50 години, когато се запознали.
Сен Жермен върнал жеста като казал, че тя има отлична памет, на което дамата отговорила, че това се дължи на чудесния елексир, който някога й дал.
Камериерката на прочутата мадам Помпадур споменава в мемоарите си, че господарката й била много впечатлена от този случай. Тя била сред близкото обкръжение на графа и веднъж не се сдържала и го попитала дали това, което казва графиня Жержи е вярно. Графът в типичния си загадъчен стил само потвърдил, че преди доста години се познавал с нея.
Тогава още по-изумена Помпадур възкликнала: „Това означава, че вие сте на повече от сто години!"
Сен Жермен само се усмихнал й казал, че това не е невъзможно, но не е изключен и друг вариант - възрастната дама да говори безмислици.

В спомените на познатите му са записани многобройни случки, които разкриват, че графът имал енциклопедични познания по история. Събеседниците му били изключително впечатлени, че знаел удивителни подробности за събития, станали преди хилядолетия. Рядко се случвало, но когато нещо не можел да си спомни, той се обръщал към слугата си и го питал, а камериерът скромно отговарял: „Аз не бях там, а моя предшественик, все пак аз ви служа само от 500 години."
senbook1Според мадам Помпадур ако не били свръхестествените му способности, определено щял да бъде сметнат за дежурния луд в двореца. Но понеже той непрекъснато изумявал събеседниците си, твърденията му се приемали абсолютно насериозно.

Според графинята той владеел всички езици – древни и съвременни. Имал феноменална памет – можел да прочете няколко страници и с невероятна точност след това да ги възпроизведе. Разказвал с удивителни подробности случки от царуването на крале, живели преди стотици и хиляди години. Знаел тайни от дворовете на почти цяла Европа, за които дори съответните дипломатически и търговски представители си нямали понятие.

Продължение << Сен Жермен и неговите изключителни способности

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38