facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Упражнения за трениране на мозъка


Многоцветен текст

test

Това е списък от думи, написани в различни цветове. Започнете от първия ред като произнасяте на глас цвета на всяка една дума от него. Отидете до края и след това повторете в обратен ред. Важното е да не се влияете от текста, а да произнасяте цвета на всяка дума. Отначало ще е трудно, тъй като различните полукълба на мозъка са отговорни за възприемането на текст и цвят.

  • Полза: Ефективна профилактика на болестта на Алцхаймер, помага за установяване на нови връзки между полукълбата, трениране на концентрацията и превключване на вниманието.

 

Таблица на Шулт

test1

Съсредоточете се върху числото 19, което се намира в центъра на фигурата. Вашата цел е да намерите 1 и след това всички останали числа във възходящ ред, като фиксирате намереното число с поглед. Впоследствие, за да изпълните това упражнение, таблицата може да бъде нарисувана самостоятелно с произволно подреждане на числата.

  • Полза: Увеличава скоростта на получаване и обработка на информация, а също така развива и периферното зрение.

 

Знаци с пръсти

test2

Сгънете пръстите на дясната ръка, така че да показват знака "мир", като пръстите на лявата ръка показват "ок". След това последователно променете позицията на пръстите, така че лявата ръка вече показва „мир“, дясната е „ок“. Повторете няколко пъти. Сменете ръцете.
А, сега направете това упражнение едновремено с дясната и с лявата си ръка.

  • Полза: Обучава вниманието и способността за бързо преминаване от една задача към друга.

 

 

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

 

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38