facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Тайната на вечната младост


Не се ядосвайте и годините ще забавят своя ход

Младо момче отишло при един мъдрец и му задало въпроса: „Всички казват, че знаеш тайната на вечната младост. Самият ти изглеждаш доста млад за годините си. Кажи ми, моля те, каква е?“ Мъдрецът се усмихнал и отговорил: „Ако искаш да бъдеш вечно млад, всяка сутрин се усмихвай на жена си, всеки ден плувай с радост в реката, всеки ден яж храната си с удоволствие. И така бъди щастлив всеки ден.“

master

Учени от Университета в Осака наскоро направиха сензационното откритие, че е възможно да се прекрати стареенето на клетките в човешкото тяло. Те са убедени, че е осъществимо, но засега проектът им има страничен ефект – намалява се имунитетът. Затова в университета проучват всички варианти как да въздействат на организма, за да се избегне този проблем. И младостта да продължи максимално дълго.

Руският професор Виктор Зуев направил друго откритие, което доказва, че наистина е възможно да се забави остаряването на човешкия организъм.
Нека си припомним, че великият акад. Бехтерев стигна до извода, че човешката личност е безсмъртна. От тази гледна точка няма нищо изненадващо, че в различни страни различни учени се опитват да докажат, че човек може да остане млад. За това аз смятам, че е възможно всеки да направи със себе си чудо, за да изглежда по-млад от своята биологична възраст.

Световноизвестната италианска актриса София Лорен винаги е изглеждала по-млада поне с 20-ина години. Когато я питат каква е тайната, тя отговаря: „Не се ядосвайте, не завиждайте, не клюкарствайте и старостта няма да дойде при вас“.

ск98

Убедена съм, че емоциите и вътрешното състояние на човека наистина играят огромна роля за това как изглежда. Често казваме, че някой наш познат сияе със своя вътрешна светлина. Или че друг е почернял от собствените си изживявания. За да се чувства човек млад, много важно е и накъде насочва вниманието си. Хората, които имат творчески планове, идеи, цели, желания и искат да ги реализират, просто нямат време да мрънкат, да се самосъжаляват, да говорят дълго за миналото или да обсъждат проблемите. При тях бъдещето е безкрайно интересно - и като нови емоции, и като нов и непознат опит. За разлика от мнозинството, те не смятат, че знаят всичко, че имат отговори на всички въпроси. Искат да опознаят живота и именно този интерес им помага да изглеждат млади.

„От гледна точка на младостта животът е безкрайно дълго бъдеще. От гледна точка на старостта - той е едно много кратко минало“.
Артур Шопенхауер

Човек има още една способност, която му помага да се чувства и да изглежда млад. Това е умението да видиш прекрасното в себе си, но и наоколо, в самия живот. Да умееш да се наслаждаваш на пеенето на птичките, на топлината на слънцето, на красотата на природата.

h6

„Който е запазил способността си да вижда прекрасното, няма да остарее“.
Франц Кафка

Може би учените след няколко години ще направят хапчета срещу остаряването, но не трябва да забравяме, че днес има хора, които могат и без тях. Те не остаряват, защото са сътворили в себе си своето чудо на младостта.

mll 670 1

автор Моника Балаян

Авторски курсове на Моника Балаян - Подмладяване

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

 

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38