facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян
  • Home
  • Статии
  • Очи
  • Препоръки за възстановяване на зрението на д-р Бейтс

Уилям Хорацио Бейтс – биографична справка


Уилям Бейтс. е роден на 23 декември 1860 г. в Ню арк - щата Ню Джърси.

Beyts 04

Посвещава целия си живот на офталмологията, като прави революционни открития в тази област. За личния му живот се знае малко. Бил е усърден ученик.

Получава медицинското си образование в Корнел, след което продължава обучението си в Американския колеж на лекарите и хирурзите. Дипломира се през 1885 г. и става доктор по медицина (получава научна степен), след което започва да практикува. Работи известно време като помощник лекар в болница в Ню Йорк за лечение на проблеми със слуха и зрението. През 1886 г. получава място на лекар в Белвилската психиатрична болница, като същевременно продължава да практикува в Ню Йоркската болница за очни заболявания и редица други медицински институции. През същия този период започва да преподава офталмология.

По време на лекарската си практика Бейтс. изследва причините за болестите на зрението. За да се отдаде изцяло на изследванията в тази област, той спира да работи в лечебните заведения за период от шест години, като през 1902 г. започва да работи отново, този път в болницата Чаринг Крос в Лондон. От 1904 г. Бейтс. пристъпва към частна практика. Beyts 07

От 1910 г. работи като лекар в Харлемската болница в продължение на 12 години.

   Beyts 01    Beyts    beyts 09     Beyts 14a     beyts04    

Уилямс Бейтс. умира на 10 юли 1931г.

Препоръки за възстановяване на зрението на д-р Бейтс. ТУК

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38