facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Палминг - упражнение за възстановяване на зрението


Палмингът ( от английската дума palm – длан) е едно от базовите упражнения зa очи на доктор Бейтс.

Дланите имат целебно излъчване и могат да помагат на уморени или болни очи. Упражнението е изключително ефективно и самият Бейтс. казва, че дори само с „ палминг" човек може да подобри зрението си.

  •  Разтрийте дланите

palming01

  • Поставете пръстите на едната ръка върху пръстите на другата

palming02

  • Сложете ръце на очите така, че кръстосаните пръсти да бъдат на челото, а очите в центра на дланите

palming

  • Обърнете внимание светлината да не прониква през дланите
  • Затворете очи и усетете топлото излъчване от центъра на дланите
  • Отпуснете се

Ако правите палминг седнали и пред себе си имате маса, чин или бюро, в никакъв случай не се прегърбвайте, за да подпрете лактите. Изместите леко стола назад, така че когато подпрете лактите си, гръбнакът да остане изправен – особено в областта на шийните прешлени. Само тогава кръвоснабдяването на главата и съответно на очите ще бъде добро и упражнението ще е изпълнено правилно.

Ако правите упражнението легнали по гръб, тогава задължително подложите под лактите възглавници, така че ръцете да не се уморяват и да не стават източник на напрежение.

Това беше физическата страна на изпълнение на палминга.

Да добавим и психическата съставна. Какво „виждаште" по време на палминга? Най-често това са най-различни петънца, ивици, чертички и завъртулки... Тези „видения" са резултат от психическото напрежение и реално не съществуват. Честито! Току-що се сблъска с работата на продължаващите да се намират във възбудено състояние зрителни центрове в мозъка ти. Човек с нормално зрение по време на палминга „вижда" идеално черно поле. Целта е да постигнете такъв образ – идеален черен цвят. Достигането на „виждане" на идеално черно поле означава, че си постигнал идеално отпускане на психиката.

Може да не успеете от първия път да постигнете абсолютно черен цвят. Това не е причина за униние. Дори степента на чернота, която си постигнал е полезна, а с всеки следващ палминг ще постигате все по-черно и по-черно поле.

Какво представлява методът на Бейтс.

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38