facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян
  • Home
  • Статии
  • Очи
  • Препоръки за възстановяване на зрението на д-р Бейтс

Принципи на възстановяване на зрението


За да си подсигурите успешното и необратимо възстановяване на зрението,

обърнете внимание на принципите, изведени от д-р Бейтс.

1. Принцип на премахването. Необходимо е да се избавите от навика погледът Ви да "замръзва" или с други думи от прилагането на усилия, за да видите интересуващия Ви обект. Това става, когато започнете правилно да използвате очите при четене, писане, работа с компютър, гледане на телевизия, работата с проверъчната таблица и т.н. Според д-р Бейтс: "Процесът на виждане е пасивен. Човек вижда обектите по абсолютно същия начин, както ги чувства при докосване, чува или пробва на вкус, без усилие или добавяне на силата на волята от негова страна. Когато зрението е идеално, буквите на проверъчната таблица Ви чакат, съвършено черни и абсолютно отчетливи за разпознаване. Не е необходимо да се борите за тях – те са си там. При лошо зрение хората започват да търсят и да се борят да видят, т.е. за да видят прилагат усилие". Вместо това опитайте (без значение какъв обект гледате) да отпуснете очите до степен, при която обектът идва в отпуснатото око, а не окото се опитва да достигне обекта. За да се избавите от навика да се взирате, ще Ви помогне периодичното мигане.

2. Принцип на стимулирането. Необходимо е да се подобри кръвоснабдяването и чувствителността на ретината с помощта на соларизация, дихателни упражнения, централна фиксация, концентрация върху пламъка на свещ, четене на дребен шрифт при добро осветление и на свещ и т.н. Полезно е и укрепването на мускулите на очите с помощта на гимнастиката за очите.

3. Принцип на отпускането. Необходимо е да правите упражнения за отпускане на психиката и очите: палминг, големи и малки завъртания, визуализиране на букви и обекти, гледане на чиста повърхност – небето или зелена трева без усилие и т.н.

Ако искате да се запознаете по-подробно с конкретното приложение на тези принципи, вижте

ПРЕПОРЪКИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЗРЕНИЕТО на д-р Бейтс

Норман Казънс – човекът разсмял смъртта началото

Какво представлява курсът по Смехотерапия - първа част

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38