facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Препоръки за възстановяване на зрението на д-р Бейтс


При изпълнение на упражненията, спазвайте следните правила:

golemi ochi

1. Никога не правете усилие да видите обекта, освен в упражненията, в които това се указва изрично. Например четенето на дребен шрифт при слабо осветление (упражнение за коригиране на късогледство) се препоръчва да се прави с известно напрежение. 

2. Всичко, което дава почивка на мозъка, е полезно за зрението.

3. Временното подобрение на зрението настъпва бързо, но времето, необходимо за да настъпи постоянно подобрение, е различно за различните хора.

4. Обикновено хората, които не носят очила, се възстановяват значително по-бързо.

5. Ако сте си поставили за цел подобряване на зрението си, трябва да престанете да носите очила. Ако това е невъзможно, можете да ги ползвате, но имайте предвид, че това ще забави Вашия прогрес. Където и когато е възможно, използвайте по-слаби очила – с половин или един диоптър. С подобряването на зрението сменяйте своевременно очилата с по-слаби.
По време на изпълнението на всички упражнения задължително сваляйте очилата!

Контактни лещи са абсолютно противопоказани, ако искате да възстановите зрението си, затова се препоръчва да не ги носите, а ако диоптърът е голям – да ги замените с очила.

6. Всеки метод, който не дава резултат именно при Вас, следва да бъде изключен от Вашата програма за занятия и да се замени с друг. Вашата главна цел е да постигнете отпускане. Как ще го постигнете – няма значение. Изпробвайте всички методи за отпускане и изберете тези от тях, които са най-ефективни лично за Вас.

7. Колкото по-често и по-бързо Вие правите тези упражнения, като по този начин ги превръщате в неосъзнати навици, толкова по-бързо Вашето зрение ще се нормализира. Помнете: Вашата задача е не да изпълнявате упражнения като формална тренировка, както в спорта, а да ги превърнете в навици на зрението. Вашето правило – да правите упражненията по малко, но често.

8. Ако едното око е по-силно от другото, давайте на по-слабото око повече работа, така че да ги обедините след това в един отбор. Това се постига като закривате по-силното око с ръка или превръзка. Помнете, че под ръката или превръзката, закритото око трябва да е в състояние свободно да се движи, да се отваря и мига заедно с другото око. За целта свийте дланта, с която покривате окото, в шепичка.

9. Практически във всички упражнения трябва да се мига. Не забравяйте това. Практически във всички упражнения трябва да се гледа с помощта на централната фиксация. Помнете това. Практически във всички упражнения трябва да се грижите за това окото да се движи. Помнете и това. Контролирайте себе си навсякъде и винаги от гледна точка на спазването на тези свойства на нормалното око.

10. Помнете: възстановяването на зрението е комплексен процес. Приведете в съответствие със своето желание да подобрите зрението си и своя режим, диета, дишане, поза и т.н.

11. Като минимум веднъж седмично си припомняйте изброените тук правила и техниката на изпълнение на своите упражнения. Много често се оказва, че сякаш всичко това Вие го знаете.

12. Д-р Бейтс препоръчва, с цел избягване на рецидив, тренировките да продължат и след възстановяване на зрението по няколко минути на ден. "Тъй като всеки познат обект е в състояние да сваля от окото усилието да види, ежедневното четене на проверъчната таблица обикновено е достатъчно. Полезно е също така (особено при късогледство) да се чете ежедневно дребен шрифт, като го държите толкова близо до очите, колкото Ви е възможно". Това е необходимо и за защита на очите, в случай че те бъдат подложени на неочаквано силно въздействие, което се случва на всеки, като например неочаквано да Ви заслепят фаровете на насрещен автомобил. В такива случаи очите трябва да бъдат във форма.

13. Вие можете и ТРЯБВА да правите всички упражнения за:

Beyts vnimanie - Общо отпускане;

- Палминг.;

- Визуализация;

- Упражнения за възстановяване на зрението

От всички упражнения си изберете онези, които във Вашият случай дават по-бърз ефект и ги правете често. Често, но по малко – това е Вашият принцип. При избора на упражнения се придържайте към следните принципи:

І. Старайте се във Вашия личен комплекс да влизат упражнения от всякакъв тип – палминг, визуализация, мислено представяне, соларизация, промиване на очите, завъртания и т.н.;

ІІ. Съставяйте си комплекси за всяка седмица и ги променяйте всеки 7 дни, за да не Ви е скучно. Старайте се комплексите да се състоят от различни упражнения, като запазвате при това "представителство" на всеки тип;

ІІІ. Не гледайте на дадените упражнения като на догма. Фантазирайте! Спазвайки принципите, заложени в тях, Вие можете да си измисляте не по-малко полезни упражнения, а защо не и по-полезни. Като за начало можете да замените таблицата с работен календар или вестник, да правите палминг с или без визуализация и т.н.

14. Колкото повече време отделяте за своите тренировки, толкова по-бързо ще си върнете зрението.

beyts ochki

Обикновено за достигане на бърз и осезаем прогрес е необходимо времето за тренировка (това означава сумарното време, в което правите упражнения през целия ден) да достига 1-2 часа на ден. Стимулирайте сами себе си да тренирате зрението си и контролирайте използваното за това време, като си водите дневник.

Какво представлява методът на Бейтс.

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

 

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38