facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Поддържайте подвижността на очите и играйте с фокусното разстояние - първи навик


Един от най-вредните (но силно разпространен) навици на хората с проблеми в зрението,

е задържането на очите широко отворени, без да мигат.

Постоянно движещите се очи сканират пространството много бързо и изпращат в мозъка по 60-70 изображения в секунда. Те са неотделима част от доброто зрение. Немигащите и неподвижни очи пречат на нормалната работа на зрителната система.

Но как да движим очите си толкова бързо?! Не се опитвайте - това е невъзможно да се постигне съзнателно. Това, което МОЖЕТЕ да правите, е да сваляте напрежението от очите, което на практика възпрепятства свободното им движение. С други думи - не им пречете да се движат свободно и те сами ще направят останалото.

И така, как да дарите СВОБОДА НА ДВИЖЕНИЕ на очите си?

движение глаз

1. Сменяйте често фокусното разстояние - сменяйте обекта на наблюдение. В офиса това става като прехвърляте погледа от екрана на компютъра на стената насреща, надниквате през прозореца, проследявате движението на колегите си. В колата - прехвърляйте погледа от пътя на скоростомера, на огледалото за обратно виждане, върху предната кола. Не задържайте очите си на един обект продължително време.

2. Тренирайте периферното зрение - погледнете картината или работния календар на стената отсреща като в същото време се опитайте да доловите с периферното си зрение максимума. Преместете погледа - надникнете през прозореца и отново обърнете внимание на периферията. Можете да правите това толкова пъти, колкото се сетите през деня.

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38