facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян
  • Home
  • Статии
  • Очи
  • Упражнения за възстановяване на зрението д-р Бейтс

Мигайте често!


Когато мигате, повърхността на очите се почиства и овлажнява.

derfАко сте отпуснати, Вие мигате около 10-12 пъти в минута или един път на всеки 5 секунди. Но хората с влошено зрение подсъзнателно се стремят да държат очите широко отворени, което предизвиква напрежение и умора в очите.

Затова:

1. Създайте си навик да мигате на всеки 3-5 секунди. Разбира се, не е необходимо цял ден да практикувате спорта "мигане по часовник", но колкото по-често през своя ден си спомните за необходимостта от мигане, толкова повече Вие се приближавате до създаването на навика за често мигане и толкова по-добре ще виждат Вашите очи.

2. Пърхащо мигане - можете да правите това упражнение всеки път, когато забележите, че се взирате (полагате усилие), за да видите нещо или когато чувствате напрежение и умора в очите. В такъв момент мигайте леко и бързо 10-20 пъти. Не се напрягайте и не заставяйте очите си да се затварят, напротив - отпускайте мускулите на лицето, докато мигате. След това за кратко затворете очи и се отпуснете. Повторете 2-3 пъти. По този начин можете да предпазите очите си от умора и напрежение през целия ден, особено при изкуствено осветление, работа с компютър и т.н.

3. Релакс - клепачът е единствената част от човешкото тяло, която се управлява само от един мускул. Когато човек отпуска този мускул върви отпускане на цялото тяло. Именно затова, при хипноза често се използват думите "Клепачите Ви натежават..." като път за постигане на по-дълбоко отпускане. Ако Ви се отдаде възможност през деня, затворете за кратко очи и се опитайте да отпуснете клепачите максимално. Дори направено за 20-30 секунди това упражнение като по чудо сваля умората, а тялото и очите Ви са готови за подвизи, все едно сега се събуждате.

 

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38