facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян
  • Home
  • Медиите за нас
  • Печат
  • Гастрольорите сменят формации с лекота, за повечето това е бизнес

Гастрольорите сменят формации с лекота, за повечето това е бизнес


Известният психолог Моника Балаян за метаморфозите в българския политически живот

MB 07
Някои рекламират шампоани и парфюми, други – политически цели

- Г-жо Балаян, какво мислите за метаморфозите в българския политически живот – много политици, които бяха лица и емблеми на партиите си, преминаха в други формации?

- Не съм запозната с конкретиката, но мотивите им трябва внимателно да се проучат. От една страна, смяната може да е продиктувана от лични амбиции – желание за по – голяма самореализация, за по – бърз начин да стигнеш до властта, да изпъкнеш, да управляваш. Но, ако във футбола ни е ясна сделката, когато един играч сменя клуба си, в политиката не е. Наемайки футболист, ти знаеш какви умения и навици купуваш и какви промени целиш. В политиката не е ясно по какви индикатори оценяваш даден играч. Ако, в спорта знаем за какво се плаща, в политиката не знаем.
От тази гледна точка може да се обобщи, че една част от тези политици търсят някаква нова реализация. Останалите просто не ги устройва сделката. Ако някой смени няколко политически сили, очевидно не е открил изгодни взаимоотношения, като причините може да са различни, но като цяло сделката за него не е била добра.

- Това какво говори за тях като личности, като характери?

- Не може да се каже, без да се проучат истинските им мотиви. Ако търсят призвание е едно, ако на всяка цена искат да управляват, е друго. Вероятно някои са обидени, а има и друг тип хора, които просто не издържат дълго на едно работно място.

- Кадрилите повишават ли доверието в тези хора?

- По – скоро не.

- Когато някои политици дълго са били свързвани с дадена формация и минават в друга, преживяват ли някакво болезнено раздвояване или страдания?

- Абсолютно възможно, ако човек дълго е бил в една формация и там е изградил приятелства, връзки, вярвал е в тези ценности. Тогава е нормален разрив, много вероятно това да е свързано с вътрешни драми и конфликти. Докато гастрольорите го правят с лекота. За тях това е по – скоро бизнес, в което няма нищо осъдително. Много известни хора по цял свят непрекъснато променят политическите си убеждения, предоставяйки лицата си на различни партии и взаимоизключващи се каузи. Въпрос на сделки и договорки.
Гастрольорите в политиката са като актьорите. Едните рекламират шампоани и парфюми, а другите различни политически идеи и тези. Каква е разликата? В повечето случаи няма смисъл да се търсят никакви прозрения свише, трансформации в личността или нещо подобно. За повечето е въпрос на бизнес и това не е само български феномен.

в 168 часа
интервю на Петя Минкова

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38