facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян

Здраво! Силно! Красиво тяло!


nazvanie
 
«Не мисли — действай!», «По-малко приказки, повече действия!», «Не чакай, действай!»
 
Няма да говорим за действието заради самото действие: много и без резултат. Става дума за точното, целенасоченото, правилното действие. Когато то става лесно, без жертви и мъчения, с удоволствие и радост, тогава се постигат и реални резултати. 
Действие, което обединява менталното излизане от границите, емоционалната цялост и физическия резултат.
 
А сега едно по едно
 
Ментал
 
Менталните граници водят до тежест в тялото, до старост, дори до болести.
 
bloki
 
Менталните граници се изразяват в определен начин на мислене и увереност, че той е верният. Например, постулатите, че с възрастта зрението се влошава, кръвното се повишава, че с годините започват болките в ставите, тялото става болно, чупливо и др. Забележете, че тези, които са извън границите на това мислене, живеят в здраво, красиво и силно тяло.
 
Какви са вашите граници? 
 
Добрата новина е, че менталните споразумения се променят и ако човек иска да се промени, може да излезе извън границите.
 
птенец 
 Това е и задачата на курса - да разберете собствените си граници и възможностите за корекции.
 
Емоциите:
Ако попитате някой невролог къде се зараждат емоциите, най-вероятно ще ви каже, че това става в мозъка. Но има още едно място. Тялото също съхранява емоции от миналото.
 
«Вашето тяло, това е подсъзнателният ум. Нашето физическо тяло може да бъде променено с емоциите, коите изпитваме.» Думите са на известната американска невроложка и фармаколог д-р Кендис Пърт. Водещ специалист на Националния институт за психическо здраве, автор на бестселърите „Молекула на емоциите” и „Всичко, което трябва да знаеш, е да се чувстваш добре”.
«Емоционалната памет се намира на различни места в тялото – твърди Пърт. – Можете да получите достъп до нея.”
Тоест, човек може всичко, дори да разгадае тайната и да трансформира собственото си тяло.
 
 emocii
 
Графиката показва как различните емоции се отразяват на тялото и какво всъщност означава емоционалната памет. На нея се вижда, че депресията деактивира голяма част от тялото, а щастието го изпълва.
Гневът и гордостта предизвикват дискомфорт в главата, шията и рамената, докато обичта въздейства позитивно на голяма част от тялото.
 
Емоциите се проявяват мигновено. Известно е, че когато те са негативни, хората напрягат мускулите на лицето, шията, очите, устата и врата. Според невролози при повторен стрес, има опасност шията да се скъси заради физиологичната промяна на мускулите. Да не говорим какво става с лицето – появяват се бръчки, торбички и др.
 
Учените отдавна са доказали, че хората, които често изпитват деструктивни емоции, имат хронично напрегнати мускули в различни части на тялото. На свой ред те водят до хронични болки, спазми, бръчки, деформации, болести и др.
 
Какво можем да направим?
 
На Курса « Здраво! Силно! Красиво тяло!» всеки участник ще създаде своя уникална, индивидуална, емоционална карта на тялото си. Ще разбере и какви емоции има във всяка част от него.
Но най-важното - ще подобрите тялото си без много усилия, с правилно, точно, целенасочено действие!
 
А каква е тайната на трансформацията, ще разберете на курса.
 
babohka0
 

 

 
 

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38