facebook

Курсове по смехотерапия и самаусъвършенстване от Моника Балаян
  • Home
  • Курсове
  • Майсторски клас - Египет: планината на Мойсей 2011

Майсторски клас - Египет: планината на Мойсей 2011


Ето ни в Египет.

image

Колко изпитания преминахме: много хора от групата, буквално прокарваха пътя си до Египет.

С какви ли не страхове се сблъскаха хората преди пътуването: и акули в морето, и епидемия от свински грип, и терористичният акт на летище Домодедово (с нас бяха и руските ни приятели – от Омск и Сочи), и затварянето на летището в Краснодар часове преди излитането на групата от Сочи от там, и отмененият полет до Москва за друга част от руската група, и масовото преболедуване от грип точно преди полета от България, и накрая – въоръжените сблъсъци в самия Египет ден преди полета.

Справихме се със своите страхове и съмнения, не позволихме на лъжата да вземе връх вътре в нас. Вслушахме се в своите усещания, послушахме своята интуиция и всеки за себе си взе решение: ЛЕТЯ!

А значи тренировките ни не са били напразни, и чувствителността не сме развивали напразно – ето, че си взехме изпита на практика.

Само че това беше само началото.

Рано беше да се отпускаме, пред нас беше обучението, пред нас беше целта, заради която дойдохме – изкачване на планината на Мойсей!


Този Майсторски клас може да се нарече с няколко думи – разкриване на способността да реализираш мечтите си.

Обучението на групата премина от теория към практика:

На практика – как работи интуицията (способността да предчувстваш)?

Как се разкрива и прилага силата на духа?

Що е то състояние на осъзнатост?


Умението да достигаш своите цели. Всяка техника от курса, тайнствената страна Египет ни предоставяше възможност да преминем на практика, като веднага се появяваше ситуация, в която беше необходимо да бъдат приложени новите знания. А понякога и всички знания, получавани някога...

Какво означава да не се предаваш? Каква е разликата между безразсъдството и вътрешното знание, че изборът е направен правилно?

Преди самото изкачване на планината групата отново е пред избор: да тръгва или не?


Може би е опасно, политическата ситуация в Египет е все по-напрегната, казват, че много туристи се евакуират, роднините се безпокоят. А и самото изкачване, казват, е много трудно, много е студено, има силен вятър, сняг, страшните стъпала преди върха, върви се цяла нощ, на планината има много хора от цял свят, можеш да се загубиш, ще ти позволят ли да се изкачиш болките в краката, ще ти стигне ли дъхът... Отново ИЗБОР! 

И изборът е направен! 125 човека като един взеха решение да тръгнат! 3 часа в автобуса, а след това – изкачване!

image

Аз попитах много от хората защо са взели именно това решение.
Отговорът беше един: „Спокойно ми е на душата, значи всичко е наред!” 
И още един изпит е взет на практика.

Ние си носехме фенерчета и се оказахме прави – не ни раздадоха фенери, както би трябвало.

Пълна мобилизация на силите преди изкачването, спокойно, уверено състояние на готовност.

image

В групата имаше и хора с деца. Серьожа носеше на ръце своя малък син, а Маша притискаше към гърдите си своята малка дъщеря. Любчо от Добрич вървеше със собствените си крака заедно с мама и тате, също както и Алина от София. В групата имаше и млади, и възрастни, слаби и пълни, болни и здрави. Хора с различна националност, пол и възраст... Всички толкова различни и така близки в своето желание да помогнат на другия, да протегнат ръка, ако е необходима помощ. Всеки вървеше със своето, личното в душата, със своята мечта, със своите въпроси, със своята цел, със своята вяра.

image

Ето я и планината!

Свещената планина ни прие: нямаше вятър, което само по себе си беше чудо! Не е възможно да се предаде с думи красотата на звездното небе, сияещо, сякаш обсипано с диаманти над главите ни.    

image

Прекрасният гид – Махмуд „Я командир, наши!”, който водеше групата със спокойно, умерено темпо, така че всички да успеят. Да улучиш такъв гид, също е чудо! Бедуинът със своето настроение даваше на огромната група сили да върви нагоре, той сякаш пазеше групата. Едва ли не ни заставяше да правим паузи, предвиждайки всяка следваща крачка и настройвайки ни за изкачване. „Пред нас има 750 стъпала, почивайте всеки 2 минути, не се опитвайте да вървите бързо, ще успеем, всички ще се качите”. 

Който е правил подобно изкачване, знае – такъв гид, който пази цялата група е голяма рядкост. И накрая третото чудо – на планината тази нощ беше само нашата група! 


Тази планина, на която се стичат поклонници от цял свят, където се срещат всички националности, всички религии, в този ден беше отворена за нас, дарявайки групата със своите чудеса!

Хората вървяха в тъмното, светейки сами на себе си със своята светлина, готови във всеки момент да споделят тази светлина с другите. Вървяха, вървяха и стигнаха! Върха! Тихо щастие! Сълзи в очите! СЛАВА БОГУ!

image

Заради такива мигове си струва да се живее!

image

Безумно красивият изгрев – това е бонусът, който получава всеки, който върви към своята мечта – ние приветствахме слънцето с щастлив смях! Дай Боже, нека такъв щастлив смях да звучи във всяко ъгълче на родната земя!

С чувство на Дълбока Благодарност напускахме ние земята на Египет.

image

А сега на всеки предстои да осъзнае и да приложи скъпоценните знания в своя неповторим живот. На добър път! 

Моника Балаян
03.02.2011 г.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Видио; Майсторски класове на Моника Балаян ТУК

ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ!

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38