facebook

monika-balaian

10 причини да видиш Мароко


Така озаглави любезното си домакинство посланикът на Кралство Мароко

Нейно Превъзходителство Латифа Ахарбаш. Тя посрещна лично на вратата на резиденцията си нашата група. И даде знак, че мароканците са усмихнати, сърдечни и добронамерени хора, за които приятелската атмосфера се установява още от пръв поглед.

rsz dsc03875
Посланик Ахарбаш увери, че Мароко е единствената държава непреживяла на практика Арабската пролет и това предопределя позицията й в региона. Често мароканците цитират думите на краля на Мароко Мохамед VI: „Мароко е като дърво. Корените му са в Африка, а клоните в Европа!”

rsz dsc03881
Като дама, Нейно превъзходителство Латифа Ахарбаш отдели внимание на мароканската кухня, определяйки я като изключително богата, здравословна и екологично чиста. Тя е под влияние на различни култури. Например берберите, които са мароканци, но не и араби, са я обогатили с различини зеленчуци и арганово масло за ядене. Евреите, пък – със сладко-соления вкус. Изтъчените ценители в Мароко ще бъдат впечатлени от богатата вкусова палитра на винопроизводството, което предлага дори сиво вино. А чаят, той е повече от традиция!

rsz dsc03953
„Ще бъдете впечатлени от многото живи музеи, най – вече в старата Медина, където мароканците живеят и до днес. В нашите стари замъци – хизба, все още живеят семейства. Ние запазваме и поддържаме всичко автентично”, увери посланик Ахарбаш. В Мароко имат държавна политика за опазване наследството и занаятите. Голяма част от мароканците са занаятчии, които изработват продуктите в домовете си, а не в архитектурни резервати. Всичко се прави ръчно. Местните занаяти формират 19% от БВП на страната. Те и туризмът вървят ръка за ръка в Мароко.

rsz dsc03890
Това е държава на радостта, празниците и фестивалите. Като нас имат празник на мароканската роза. Той е вторият по големина фестивал в Маракеш. Фестивалите започват от февруари и продължават до декември.

rsz dsc03887
„Мароканците са много гостоприемни хора, без значение дали са бедни или богати. Те ще ви отворят вратите си и ще споделят с вас трапезата си. Не ги обиждайте като им плащате”, посъветва посланик Ахарбаш и добави: „При нас усещането за интимност и семейство е трогателно!”
Ние също останахме с това чувство от сърдечната визита. Благодарим Ви, госпожо Ахарбаш!

rsz dsc03883

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Радвай се на природата

Бъди щастлив

Контакти

Адрес София:

София Център Порто Лагос 1

Телефони: 

02 419 37 22

0898 23 83 38